Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Jazz en experimentele bites bij The French Connection

In een souterrain aan de Singel in Amsterdam, vind je het sfeervolle restaurant The French Connection. Terwijl buiten het rumoerige centrum zich opmaakt voor de afsluiter van het weekend, schuif ik op zondagavond aan bij de oase van Jazz en experimentele bites van chef-kok Jef. Ik vertel je graag meer over mijn bezoek.

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Iedere eerste zondag van de maand neemt het modern Franse restaurant The French Connection je mee op ontdekkingstocht. De thema-avond Jef & Jazz staat bomvol smaaksensaties en livemuziek. In een experimenteel vijfgangendiner krijg je een flight te proeven van de nieuwe gerechten op de kaart. Leuk feitje over chef-kok Jef van den Hout, hij is genomineerd door Gault & Millau voor meest talentvolle chef! Dat betekent dat je dus iets mag verwachten bij The French Connection.

Het restaurant heeft een ‘casual chique’ uitstraling, die tegelijk toegankelijk en warm is. Ik schoof onlangs aan bij The French Connection om mij te laten verrassen. En dat is zeker gelukt! Bij aanvang kregen wij vrij direct een verrassende amuse van tomaat en dragon gepresenteerd, met een prosecco-achtige wijn als ondersteuning (een ‘Crémant d’Alsace’ om precies te zijn).

Nieuwe smaken ontdekken

Terwijl de jazzband zorgt voor een fijne sfeer kregen wij het voorgerecht opgediend: een frisse combinatie van biet, mosterd en framboos. Wij ervaarden het als een wedstrijdje van smaken, waarbij de frisheid centraal bleef staan. Bij deze eerste gang werd een Franse riesling uit d’Alsace geschonken; net als het gerecht fris en zacht, maar wel met een licht zuurtje.

Na een korte pauze kregen wij gebrande groene asperges met een gepocheerd ei en een sausje van paling. Een aparte combinatie met veel aardse tonen. Leuke toevoeging is de lichte, fruitige en iets exotisch aandoende droge witte wijn uit Maastricht die erbij geschonken werd, de Cuvee XII van Apostelhoeve. Na de eerste twee gangen waren wij al overtuigd van het concept van deze avond: wat is het ontzettend leuk om nieuwe smaken te ontdekken!

Door