Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Kaasstengels: lekker als snack of voor bij de soep

Een lekkere snack: kaasstengels. Je kunt ze gewoon kant en klaar in de winkel halen, maar zelf zijn ze ook eenvoudig te maken en de smaak is dan vele malen beter! Ze gaan ook goed samen met een vers soepje.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Kaasstengels: lekker als snack of voor bij de soep

TIJD

20 minuten

AANTAL

12 stuks

INGREDIËNTEN

- 3 plakken bladerdeeg
- 1 eidooier
- Provinciaalse kruiden
- Grof zout (bijv. Brun & Renard)
- Parmezaanse kaasschaafsel

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Voor we aan de slag gaan met de kaasstengels, verwarm je eerst de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2.
Snij iedere plak bladerdeeg in vier gelijke stroken. Leg de 12 stroken nu op de bakplaat. Smeer met je vingertop het bladerdeeg in met de losgeklopte eidooier. Het is belangrijk dat je de rand niet raakt. Als je een kwastje zou gebruiken heb je minder controle waar het eigeel precies komt, dus met je vingertop werkt beter.
3.
Bestrooi het eigeel op het bladerdeeg nu met de provinciaalse kruiden, het zout en de parmezaanse kaas. Je kunt ook met verschillende kruiden variëren, experimenteer er eens op los! Neem een plantenspuit met water en besproei het bladerdeeg even licht. De bakplaat kan nu de oven in.
4.
Stel de tijd in op 15 minuten, maar sproei om de 5 minuten even wat water over het bladerdeeg. Met de eerste keer voor de oven meegeteld, doe je dit dus totaal drie keer. Na 15 minuten controleer je even of de kaasstengels goed zijn. Dit zie je eenvoudig door een van de stengels voorzichtig op te tillen. Zijn ze gewichtloos? Dan is het geslaagd en zijn de kaasstengels klaar gegeten te worden!
Dit is een basisrecept voor kaasstengels. Je kunt hier zelf nog compleet op los gaan en je volledige moestuintjeskruiden van de Appie er op gooien en variëren met diverse soorten zout.
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About