Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Kippenpannetje met aardappel en rozemarijn

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Kippenpannetje met aardappel en rozemarijn

Natuurlijk gaat het ons bij Kookslaaf er vooral om of het eten lekker smaakt, maar de opmaak kan daar een hoop aan meehelpen. Dit stoofpotje met kip, aardappel, rozemarijn en witte wijn staat natuurlijk erg schattig in een klein pannetje die je zo voor een eurootje haalt bij de Xenos. Aanrader om er een paar in huis te hebben: de Tiroler Gröstl ziet er bijvoorbeeld ook erg leuk in uit. Dit stoofpotje is in ieder geval bedoeld voor vier personen en is een lekkere warme maaltijd voor in de winter. Zet trouwens desnoods de pannetjes/kommetjes/bakjes/schaaltjes die je voor handen hebt om het gerecht in te serveren even in een oven: het smaakt extra lekker als het goed warm blijft in het bakje.

Ingrediënten:
– Olijfolie
– 750 gram voorgekookte krielaardappeltjes
– 1 dikke plak Zeeuws spek
– 300 gram kipreepjes
– Zout en peper
– 4 takjes verse rozemarijn
– 4 grote champignons
– 1 dl droge witte wijn
– 1 eetlepel kruidenboter
– 2 of 3 eetlepels pijnboompitten
– Verse peterselie

Recept:
– Verhit in een pan ongeveer twee eetlepels olijfolie, en bak daarin de aardappels ongeveer 3 minuten op zacht vuur. Schep ze regelmatig om.
– Snijd de spek in reepjes en de champignons in plakjes. Bak het spek voor ongeveer 2 minuten uit in een platte pan. Voeg dan de kipreepjes toe, en bak deze op halfhoog vuur voor een minuut of twee mee. Voeg dan de champignons toe, laat het geheel nog een minuutje staan, en bestrooi het dan met zout en peper. Schep het dan over in de pan met aardappelen. Voeg vervolgens de rozemarijn en de wijn toe en laat het kort aan de kook brengen.
– Zet het vuur dan laag, en verdeel de kruidenboter over het geheel zodat het licht smelt. Zet vervolgens een deksel erop, en laat het zes minuten zachtjes stoven. Vervolgens kan het in pannetjes (of, bij gebrek aan decoratieve pannetjes, in kommetjes of bordjes) en afgetopt worden met wat pijnboompitten en de verse peterselie.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About