Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Kipstoof met bloemkool en spinazie

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Kipstoof met bloemkool en spinazie

India heeft een te gekke keuken met al haar spannende kruiden en geurende curry’s. Afgelopen weekend heb ik mij aan een traditionele kipstoof gewaagd en met goed resultaat! Dit is beslist een recept dat je prima kunt bereiden na een lange werkdag. Terwijl je drumsticks lekker staan te pruttelen, kun jij rustig aan de tafel dekken en een glas wijn voor jezelf inschenken. Cheers!

Hoeveel tijd kost het?

35 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 175gr notenrijst
– 600gr drumsticks
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui
– 1 theelepel garam masala
– 200ml kokosmelk
– 200gr bloemkoolroosjes
– 250gr cherrytomaten
– 50gr babyspinazie

En zo maak je het:

1. Breng een pan met een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en laat 8 á 10 minuten op laag vuur koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2. Snij de drumsticks op het vleesgedeelte 3 keer schuin in. Bestrooi ze met peper en zout. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de drumsticks in 5 minuten rondom goudbruin.

3. Maak de ui schoon en snij in halve ringen. Voeg de ui en 1 theelepel garam masala toe aan de kip en bak voor ongeveer 2 minuten mee.

4. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat op laag vuur 20 minuten met de deksel op de pan koken. Snij de bloemkool kleiner en voeg deze de laatste 8 minuten toe aan de curry. Halveer de cherrytomaten en voeg deze de laatste 2 minuten toe. Vlak voor het serveren voeg je de spinazie toe en breng je de curry op smaak met peper en zout. Serveer de kip­stoof met de rijst.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About