Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Kitchen Table Food: aan tafel in Washington DC en Berlijn

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Kitchen Table Food: aan tafel in Washington DC en Berlijn

Recepten, verhalen, vrienden. Twee keukentafels met meer dan 6000 kilometer ertussen en 6 uur tijdverschil. Tal Maes woont namelijk in Washington DC en Petra de Hamer in Berlijn. Doet mij een beetje aan Shanice en mij denken, al zit daar maar een ruime 600 kilometer tussen. Anyhow, ik vind dit echt een heerlijk boek om door te lezen en het heeft zowel mij als Shanice geïnspireerd voor leuke nieuwe recepten. Van Jambalaya, Flammkuchen en Frozen Yoghurt tot een ongedwongen Tex-Mex Barbecue en klassieke Apfelstrudel.

Petra en Tal maken samen de blog kitchentablefood.com en zijn daarnaast beiden werkzaam als culinair journalist en fotograaf. Ik ben fan van de blog dus kon stiekem niet wachten dit boek te recenseren. Terwijl Tal ontbijt met Home Made Granola, Huevos Rancheros of American Pancakes, begint Petra met de voorbereidingen voor het avondeten: Käsespätzle, Knödel met spinazie of Goulash met zuurkool. Een leuk contrast en alles komt ter sprake aan de keukentafel. Wat al reeds op de blog is gestart wordt in het boek voortgezet. Wij als lezers worden letterlijk meegenomen naar de stad en de verhalen van deze vrouwen.

Aan hun keukentafels doen Tal en Petra alles: het eten voorbereiden, eindeloos koffiedrinken en lezen, praten, bloggen en elkaar mailen over eten. In dit boek laten ze zien wat er aan beide keukentafels wordt gegeten: gezonde en seizoensgebonden gerechten, geïnspireerd door het aanbod op de markt, door de buitenlandse supermarkten en de restaurants die ze in hun woonsteden aandoen. Recepten uit de VS én Duitsland en altijd made from scratch.

Voor dit boek bedachten, kookten én fotografeerden Tal en Petra samen meer dan 140 recepten: doordeweekse maaltijden, bijzondere ontbijtjes, zalige toetjes en feestelijke gerechten voor keukentafels vol vrienden en familie. De diversiteit is groot en de prachtige vormgeving zorgt voor een mooi geheel. De recepten zijn toegankelijk waardoor ik als lezer uitgenodigd wordt om lekker veel uit te proberen. Samengevat is dit een boek wat in jouw boekenkast niet mag ontbreken.

Nederlandstalig | Paperback, 240 blz.
Fontaine Uitgevers B.V. | 2015 |
EAN: 9789059566446

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About