Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Klassieke smaken bij Auberge Jean & Marie

Het sfeervolle Auberge Jean & Marie midden in de Amsterdamse Pijp staat bekend om haar klassieke smaken. Tijd om dat zelf te ervaren!

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Afgelopen zaterdag namen wij vol verwachting plaats in het sfeervolle Auberge Jean & Marie. Dit restaurant bevindt zich midden in de Amsterdamse Pijp en staat bekend om haar klassieke smaken. Tijd om dat zelf te ervaren tijdens een uitgebreide lunch!

En wat voor lunch! Oh my, ik ben razend enthousiast over de drie gangen die wij geserveerd kregen. Wat dit restaurant namelijk super goed doet, is teruggaan naar de traditionele Franse keuken en ook naar de oorspronkelijke recepten. Dit zorgt dat de smaken heel herkenbaar en toegankelijk zijn, maar wel met een bepaalde finesse en evenwicht. Bij Auberge Jean & Marie zijn ze begeesterd van de Franse keuken en na een middag hier geluncht te hebben, kan ik volledig beamen dat zij dit vol enthousiasme en met passie delen met hun gasten.

De Franse keuken op haar best

Onze lunch startte met een Zuid-Franse salade van inktvis en paprika, waar een heerlijk frisse wijn uit Portugal bij geserveerd werd. De frisheid van de wijn sloot mooi aan bij het zuurtje dat in de smaak van de salade terug te vinden was. De salade an sich was door het kleurenspel van de paprika’s met de inktvis ook een prachtig kunstwerkje om te zien. Uiteraard heb ik hier als foodblogger even een foto van gemaakt.

Als hoofdgerecht kregen wij een Bavette die bereidt was op de Big Green Egg, geserveerd met béarnaissesaus, pastinaak en aardappelgratin. Bij zo’n mooi stuk vlees hoort natuurlijk een rode wijn: een lichte en fruitige wijn omdat we hier natuurlijk zijn voor een lunch en we anders het einde van de middag niet gaan halen. De Bavette smaakte werkelijk fantastisch, ik heb er echt heel erg van genoten. De sfeer in het restaurant is ontspannen en vooral comfortabel. De inrichting zou ik omschrijven als enerzijds klassiek en traditioneel, maar wel met wat grove, moderne elementen.

Als kers op deze lunch, kregen wij nog een verrassend dessert. Verrassend in eenvoud, maar vooral in smaak; verse Hollandse aardbeien met crème patissier en crumble. Alleen hiervoor zou ik iedere dag al aanschuiven bij Jean & Marie, zó lekker!

Auberge Jean & Marie

Jean & Marie

De Auberge is als thuiskomen bij Jean & Marie, de Francofiele alterego’s van Jan Grijspeere en Marije Bremer. Ik sprak kort met Jan: “Wij zijn nu ongeveer 14 maanden open en het diner gaat vrij goed. Dit is echt een restaurant waar je je ouders mee naartoe kunt neemt en de smaken ‘van vroeger’ terug proeft. We voeren geen ingewikkelde concepten, maar serveren gewoon kwalitatief goed eten.”

De grootste inspiratie voor de menu- en wijnkaart van de Auberge is de rijke Franse gastronomie, zonder de tradities van andere Europese keukens en wijngaarden uit te sluiten. Klassiekers, evergreens, hardlopers en nieuw ontdekte parels die blijvers blijken, worden met liefde en kennis bereid en gedeeld.

Waar vind je Auberge Jean & Marie?

Restaurant Auberge Jean & Marie is gevestigd aan de Albert Cuypstraat 58-60 in Amsterdam. Meer informatie vind je terug op hun website.

Auberge Jean & Marie

Chefs Quarter  ▸ door op 22 augustus 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About