Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Koffie met rum en sinaasappel

Een kop sterke koffie biedt een goed tegenwicht voor zoetige desserts aan het einde van een diner. Ik maak dit koffietje net een beetje lekkerder met een scheutje rum en een sinaasappel.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Koffie met rum en sinaasappel

TIJD

5 minuten

AANTAL

2 personen

INGREDIËNTEN

- 1 sinaasappel
- 3 eetlepels rum
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 2 kopjes hete espresso

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Start met het schoonboenen van de sinaasappel. Snij vervolgens van de schil 2 mooie, dunne reepjes. Ik heb hiervoor een dunschiller gebruikt, maar met een mes kan ook. Als de reepjes maar dun zijn!
2.
Verdeel de rum over twee kleine (koffie-)glazen. Roer door ieder glas één theelepel bruine basterdsuiker.
3.
Zet vervolgens twee koppen hete espresso. Schenk de hete koffie op de rum en garneer het glaasje met een reepje van de sinaasappelschil. Dien de koffie met rum direct op.
Chefs Quarter  ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About