Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Koken en wijn proeven met Hardys in De Kookfabriek

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Vorig weekend was ik samen met 150 andere kookliefhebbers te gast in De Kookfabriek in Amsterdam voor een gezellige middag. Hardys Wines organiseerde hier een exclusieve wijnproeverij, waarbij wij zelf voor de bereiding van het driegangendiner moesten zorgen. Handjes uit de mouwen, kookschorten om en gaan!

Het concept van De Kookfabriek werkt zo dat er gezamenlijk gekookt wordt en vervolgens één voor één de gangen geserveerd worden. Per tweetal heb je de verantwoordelijkheid over de bereiding van een gang. Uiteraard koos ik voor het dessert (Tarte Tatin <3). Onder begeleiding van een aantal chef-koks werkten wij op de mise-en-place manier aan onze gerechten. Goede voorbereiding is het halve werk natuurlijk!

Grootmeesters aan het woord

Het (educatieve) entertainment tijdens het eten werd verzorgd door Niek Beute, één van de beste sommeliers van Nederland. Niek is een absolute grootmeester in enthousiast vertellen over wijn en mensen enthousiasmeren voor zijn vak. Ik volg Niek al lange tijd op zijn YouTube-kanaal Vinoniek (aanrader!).

De special guest van de middag was mister Bill Hardy himself. Helemaal vanuit Australië was hij naar Amsterdam gekomen om meer te vertellen over het merk Hardys en de wijnen die wij geserveerd kregen. Shanice en ik hebben Bill in 2015 leren kennen tijdens SAIL en nog altijd is het zo’n aardige en vriendelijke man.

Ik heb een super leuke middag gehad, waarbij we smakelijk gekookt hebben onder het genot van een lekker wijntje. Het was ook erg leuk om te zien hoe de wijnen afgestemd waren op het diner dat wij zelf maakten. Bekijk onderstaand een aantal foto’s van de middag, dan weet je wat je hebt gemist.

Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Kookfabriek

Kookfabriek

Kookfabriek

Kookfabriek

Kookfabriek

Kookfabriek

Kookfabriek

Chefs Quarter   ▸ door op 31 maart 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About