Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Kookuniversiteit: Online leren koken van een Michelinster chef-kok

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Iedereen wil toch graag goed kunnen koken voor zijn vrienden en familie? Het antwoord is natuurlijk volmondig ‘JA’ en je hoeft daar lang niet altijd een drie- of vierjarige opleiding voor te volgen. Onlangs kwam ik in contact met de oprichters van de Kookuniversiteit; een online kookschool waarbij de lessen worden verzorgd door een Michelinster chef-kok. Of het daarom een lastige cursus is? Zeker niet! Thuiskoks op ieder niveau kunnen deelnemen aan deze cursus.

En dat vond ik dan ook wel een leuke uitdaging! Afgelopen juni ben ik geslaagd voor mijn koksopleiding niveau 2, die ik in de avonduren volgde. Heerlijk was het om iedere week in de keuken van de kookschool te staan en nieuwe technieken en recepten te leren. Ik wilde graag een vervolg geven aan mijn basisopleiding, maar in welke vorm wist ik nog niet. Want eerlijk is eerlijk, ik ben altijd druk in de weer en om wekelijks een vaste avond te reserveren past niet altijd even makkelijk in mijn agenda. Toen ik van de Kookuniversiteit hoorde, een online kookschool geleid door een sterrenchef, was ik direct enthousiast.

Hoe werkt deze kookcursus precies?

De eerste stappen in de cursus heb ik inmiddels gemaakt. Het is een uitgebreide cursus met meer dan 70 instructieniveau’s, wat betekent dat dit een project is wat ik over een aantal weken uitsmeer. Het concept van de Kookuniversiteit is simpel. Jij leert online, vanuit huis, koken van Michelinster chef-kok Mark Gratama (tevens eigenaar van het mooie Restaurant ML in Haarlem).

Mark leert je geen recepten te bereiden, maar juist waarom een gerecht goed smaakt. Welke elementen er in een goed gerecht zitten en de kooktechnieken die hiervoor nodig zijn. De kookcursus is een pakket waarin 20 jaar aan kookkennis is gebundeld. Naast de video’s zijn er meer dan 20 oefeningen waarin jij stap voor stap de kunst van het koken leert. Voor zowel beginners als gevorderden is de cursus relevant.

Leer ook goed koken op de Kookuniversiteit!

Interessant hé? En ze hebben nu ook nog eens een mooie introductiekorting van 20%. Start direct via deze website. Naast de cursus krijg je exclusief gratis toegang tot de Kookuniversiteit community op Facebook waar je eenvoudig vragen kunt stellen aan verschillende chef-koks.

Ik ben erg enthousiast over het concept, de inhoud van de cursus en de kwaliteit van de filmpjes. Ik sta op het punt om met de tweede koksrang te beginnen en geef jullie binnenkort een update hoe de cursus mij afgaat!

Chefs Quarter   ▸ door op 14 september 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About