Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lasagne met doperwten, aubergine en coppa di parma

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Lasagne met doperwten, aubergine en coppa di parma

Eigenlijk staan er in de titel lukraak wat ingrediënten die interessant genoeg lijken om ervoor te zorgen dat je hier op gaat klikken (als het goed is, is dat dus nu gelukt. Hoi!). Want deze lasagne bevat namelijk veeeeel meer dan die doperwten, aubergine en coppa di parma. Hieronder volgt een heerlijk, iets minder authentiek recept voor lasagne. Gemaakt met runderbouillon en een scheut rode wijn, en voldoende voor vier personen plus een beetje om in te vriezen voor de lunch morgen (want daar hou ik altijd rekening mee). Echt een dikke vette aanrader!

Men neme:
– 3 rode paprika’s
– 2 uien
– 3 tenen knoflook
– 250 gram champignons
– 1 aubergine
– Olijfolie
– Peper en zout
– Paprikapoeder, 1 theelepel
– 1 groot blikje tomatenpuree
– 100 ml melk (op gevoel)
– 2 scheuten rode wijn (daar mag je best een beetje mee uitschieten)
– 200 gram diepvriesdoperwten
– 300 gram gehakt half-om-half
– 250 ml runderbouillon
– 100 ml water
– Lasagnevellen
– 1 zakje geraspte jong belegen kaas
– 1/2 pakje coppa di parma (soort parmaham, plakjes vleeswaren)
– Eventueel een half bakje olijven
– Verse basilicum

Het recept:
– Eerst al het snijwerk. Snijd de paprika’s in blokjes en halveer de champignons; die mogen bij elkaar apart in een bakje gedaan worden voor het gemak. Snipper dan de ui en alle knoflook, snijd de aubergine in blokjes en halveer de olijven.
– Zet een grote pan op een hoog vuur en doe daar een scheut olijfolie in. Bak in 3 minuten de champignons en paprika door. Voeg vervolgens de ui, knoflook, 1 theelepel paprikapoeder en wat peper toe. Bak dat vervolgens twee minuten mee. Dan kan de tomatenpuree erdoorheen geschept worden. Laat dat wederom 2 minuutjes meepruttelen. Voeg dan de aubergine en olijven toe en schep het even om.
– Giet de runderbouillon, het water, de melk en wat rode wijn bij het geheel. Laat het dan 15 minuten inkoken op middelhoog vuur.
– Zet nu de oven op 180 graden om alvast voor te verwarmen. Ondertussen kan je het gehakt rul bakken. Dit doe je door wat olijfolie op een middelhoog vuur te verhitten en het gehakt door te roeren tot het helemaal bruin is.
– 15 minuten voorbij? Dan kan je het gehakt en de doperwten bij de saus doen. Schep het even door, dan is dat klaar.

– Om de lasagne te ‘bouwen’, heb je een ovenschaal nodig (goh). Doe daar eerst een laag saus in om de bodem goed vochtig te maken. Vervolgens kan je daar de eerste lasagnebladen inleggen. Doe daarop weer wat saus, wat bladen, en dan bijvoorbeeld een laagje met de plakjes coppa di parma. Daarop weer saus en bladen. Bouw het op naar hoe het je uitkomt, maar let erop dat de lasagnebladen de kans krijgen om goed vochtig te worden van de saus; anders zit je straks op harde stukken te kauwen. Als je klaar bent met stapelen, kan je nog voorzichtig een scheut rode wijn erover verdelen, en het kunstwerk afdekken met de geraspte kaas (mag gerust lekker veel zijn).
– Zet de lasagne dan in de voorverwarmde oven voor 30 minuten. Controleer zo nu en dan natuurlijk of het goed gaat. Na 30 minuten kan je de lasagne eruit halen, en bestrooien met basilicum of een ander kruid. Eet smakelijk!

 

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About