Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Last minute vaderdagtip: Highland Park ‘The Light’

Zondag 17 juni is het Vaderdag! Ik vind dit altijd een lastige dag om een cadeautje voor te scoren. Nu zijn whisky's altijd wel een goed idee, misschien is deze Highland Park whisky iets voor jouw papa?

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Last minute vaderdagtip: Highland Park ‘The Light’

Onlangs introduceerde Highland Park officieel haar nieuwste special edition whisky: The Light. Deze karakteristieke en levendige 17 jaar oude single malt Schotse whisky is exclusief gerijpt in Amerikaans eiken houten vaten. Dit resulteert in een lichte, heldere natuurlijke kleur en verse tonen van heideturf, nootmuskaat en vanille. In Nederland zijn er slechts 2.000 flessen. Absoluut een bijzonder cadeau voor vaderdag!

The Light is als special edition gedistilleerd om een ode te brengen aan de lente en zomer. Hiermee viert Highland Park de periode waarin men de warme buitenlucht opzoekt en de heldere zomerdagen omarmt. Dit uit zich in de whisky door haar heldere kleur en tonen van gekarameliseerde peer, vanille, cederhout en nootmuskaat. Jason R. Craig, brand director van Highland Park: “Met The Light vieren we de zomertijd: een tijd om buiten te zijn met vrienden en familie, een tijd voor barbecues en kampvuren, een tijd om het leven te vieren!”

Light & Dark – tegenstrijdig in balans

The Light is een logische opvolger van The Dark, de special edition whisky die Highland Park eind 2017 lanceerde. “The Light en The Dark delen samen het verhaal van de tegenstrijdige seizoenen die in continue cyclus woeden en rusten over de Orkney eilanden waar Highland Park wordt gedestilleerd en onze Viking voorvaderen ooit voet aan land zetten. Maar ook van de intense balans van onze award winning whisky’s, gekenmerkt door de rokerige zoetheid als resultaat van ons klimaat en vakmanschap”, aldus Jason R. Craig.

Een ode aan ambacht en herkomst

Niet alleen de smaak, ook de fles van The Light complimenteert de eerder uitgebrachte special edition. De lichtgroene fles waarop een slangachtige draak is afgebeeld refereert naar de Vikingrijke herkomst van Highland Park, evenals de runentekens die de fles sieren. Op de achterkant van de fles staat ‘Made with Pride on Orkney’, een tribuut aan de mannen en vrouwen die met zo veel ambacht en passie aan Highland Park single malt werken.

Heb je een ruimer budget voor vaderdag, dan is The Light een aanrader! The Light is nu verkrijgbaar bij slijterijen voor een adviesprijs van €215,-

Disclaimer
Dit artikel is niet gesponsord en het is onze eigen keuze om dit nieuwsbericht met deze vaderdagtip te plaatsen.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About