Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

L’Atelier du Champagne: de eerste champagnewinkel van Nederland

Chefs Quarter
Chefs Quarter
L’Atelier du Champagne: de eerste champagnewinkel van Nederland

Vorige week was ik te gast bij de opening van de eerste echte champagnewinkel van Nederland; L’Atelier du Champagne. Ik kreeg een proeverij opgediend van de allerheerlijkste champagnes die er verkrijgbaar zijn. De exclusieve pareltjes waren speciaal voor deze gelegenheid opengetrokken en dat was voor mij heel bijzonder om te mogen proeven! L’Atelier du Champagne is de fijnste plek voor champagnegekken, wijnliefhebbers en iedereen die van een lekker glas bubbels houdt.

Robert Braam, eigenaar van wijnbar Bubbles & Wines (met stip onze favoriete wijnbar!) en de vaste wijnexpert van Kookslaaf, is gek op wijn én zijn allergrootste liefde is champagne. Al tijden liep hij rond met een dagdroom: een champagnewinkel. Nu is de tijd rijp. In een oud tabakspandje aan de Nes in Amsterdam zijn onlangs de deuren geopend van L’Atelier du Champagne: de enige champagnewinkel van Nederland.

Expressie en uitgesproken smaken

In de meest noordelijke wijnstreek van Frankrijk is de afgelopen twintig jaar veel gebeurd. Druiventelers die voorheen hun oogst verkochten aan grote huizen, maken nu meer en meer hun eigen champagne. Dat proef je. Droge champagnes, met expressie van terroir en uitgesproken smaken: voor de liefhebber van ’s werelds meest feestelijke wijn zijn dit gouden tijden.

L’Atelier du Champagne is vanaf 30 november de fijnste plek voor champagnegekken, wijnliefhebbers en iedereen die van een lekker glas bubbels houdt. Geen tijd langs de winkel in Amsterdam te komen, maar wel op zoek naar een lekker (exclusief) flesje bubbels voor New Years Eve? Neem dan even een kijkje in de webshop.

Waar vind je deze champagnewinkel?

L’Atelier du Champagne is gevestigd aan de Nes 39 in Amsterdam. Meer info vind je hier.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About