Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Een lekker bakkie doen bij Anne&Max in de Amsterdamse Pijp

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Een lekker bakkie doen bij Anne&Max in de Amsterdamse Pijp

Pas geleden heb ik Anne&Max opnieuw leren kennen. Eigenlijk kennen we elkaar al jaren. Uit Utrecht, waar we samen heerlijk in de huiskamer van Max aan de homemade worteltaart hebben gezeten. Maar ook in Leiden heb ik al eens lekker mogen genieten van een Maxiato Hard&Lief samen met Anne. Vorige week was het weer tijd voor een bezoekje aan Anne&Max, ditmaal in mijn favoriete deel van onze hoofdstad; De Pijp.

Anne&Max gaan verhuizen, daarom is de vestiging in De Pijp vanaf medio juni 2016 gesloten.

Anne&Max is een koffiebar waar je op ieder moment van de dag even neer kan ploffen voor een lekker bakkie. Ze zijn speciaal voor de vroege vogels al vanaf 8 uur ’s ochtends geopend (op zondag vanaf 9 uur) tot aan het begin van de avond. Je komt waarschijnlijk voor de koffie maar het arrangement van huisgemaakte taarten probeert je direct bij binnenkomst al te verleiden. Dus dan maar allebei, want die worteltaart is echt super chill!

Wat ik heel erg leuk vind aan deze koffiebar is het concept. Ze onderscheiden zich overduidelijk van de honderden koffie- en lunchspots in Amsterdam door de laagdrempelige en persoonlijke benadering in de communicatie op social media en de website, maar ook op alle kaartjes en instore. Anne stuurt Max berichtjes, en andersom. Deze mierzoete en grappige berichten zie je in de zaak overal terug. Je hebt heel snel het gevoel dat je betrokken wordt in de conversatie tussen dit tweetal.

Kwalitatieve en eerlijke producten
Dat is natuurlijk niet alles. De aankleding van Anne&Max op het Gerard Douplein is warm en gezellig. Het is niet overdreven hip, maar heeft wel leuke decoratieve elementjes die het aangenaam maken even te blijven hangen. En nog een tweede kop koffie te bestellen! Je ziet in de aankleding dat zij hier gaan voor kwalitatieve en eerlijke producten. Gelukkig proef je dat ook terug in de koffie, thee, taarten en alles wat zij nog meer verkopen. De bediening is ook erg goed; een team van spontane jonge mensen die net zo toegankelijk zijn als de rest van de zaak en duidelijk met veel plezier rondrennen.

Ik ben fan van zowel Anne als Max en hoewel iedere locatie van deze koffieketen een eigen touch heeft, is deze in de Pijp wel mijn favoriet.

Waar vind je deze toppers?
Aan het Gerard Douplein 10 in Amsterdam. Check ook gelijk hun website even.

Naast de Pijp, zijn Anne&Max ook te vinden in Amsterdam Zuid, Utrecht, Leiden, Alkmaar, Arnhem, Haarlem en binnenkort ook in Amsterdam West.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About