Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lifehack #20: Een aardappel schil je niet, maar pel je

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Ik ben, wat gekookte aardappelen betreft, een vreselijk lui mens. Ik eet ze namelijk niet omdat het me gewoon te lang duurt om ze te schillen en te koken. Gelukkig bieden ze bij de fantastische kantine van de Freie Universität in Berlijn elke week een wijde variatie aan gekookte aardappelen. Met of zonder kruiden. Dat zorgt ervoor dat ik elke maandag, als mijn dag te lang en druk is om zelf nog een waardige maaltijd te koken, de aardappelen op mijn dienblad sta te scheppen om de bijbehorende voedingsstoffen toch nog wekelijks binnen te kunnen krijgen. Schijf van vijf, enzo. En lekker makkelijk.

Helaas heeft niet iedereen een handige kantinemedewerker in de keuken staan. Daarom is er nu een mooie lifehack gepresenteerd die het leven van de mede-aardappelhater veel beter maakt. Ik weet nu al dat ik het ga gebruiken als ik niet meer bij de universiteit mijn krieltjes kan halen.

Een aardappel schil je niet

Je kunt aardappelen blijkbaar gewoon pellen, in plaats van schillen. Dat doe je door ze eerst een sneetje in het midden te geven en dan te koken. Het schijnt dat het vel dan helemaal losweekt. In het filmpje hieronder zie je precies hoe dat gedaan wordt. Handig!

Chefs Quarter   ▸ door op 16 november 2015
×
Home Food Drinks Places Inspiration About