Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lifehack #27: Maak ijsblokjes van wijn

IJsblokjes van water zijn ‘not done’, maar waarom zou je geen ijsblokjes maken van wijn? Check deze handige lifehack!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Lifehack #27: Maak ijsblokjes van wijn

Soms krijg ik ijsblokjes in mijn wijn als ik een glas bestel.. Een absolute dooddoener voor mij. Ik ben geen snelle drinker, wat betekent dat ik na tien minuten op een zonnig terras een glas limonade overhoud. Toch, heb ik ijsblokjes gerelateerde tip voor als je bijvoorbeeld gaat barbecuen en je wilt je witte of rosé wijn lekker koel houden. Want ijsblokjes van water zijn dus ‘not done’, maar waarom zou je geen ijsblokjes maken van wijn?

Dat moet je dus gewoon wel doen! Als je lekker in de tuin gaat eten op een mooie zonnige dag zorg je altijd dat er wijn-ijsblokjes koud liggen. Zorg natuurlijk wel dat de ijsblokjes die je koud hebt, gelijk zijn aan de wijn die je drinkt. Anders krijg je smaakverschil. En niet geheel onbelangrijk; het duurt ietsjes langer voordat ze goed bevroren zijn. Mijn advies; maak de ijsblokjes de avond van te voren.

Ook handig!

Het is sowieso handig om deze ice cubes van witte of rode wijn in je vriezer te hebben liggen. Het gebeurt namelijk vaak genoeg dat je een soep, salade of ragout op smaak moet maken met een scheutje wijn. Zonde dan om alleen daarvoor een nieuwe fles open te trekken, daarom is het super handig als je nog wat bevroren blokjes hebt liggen. Uiteraard kies je ook hier wel weer voor een kwalitatieve wijn en geen bocht, want de smaak van de wijn proef je natuurlijk terug in je gerecht.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About