Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lifehack #26: Hoe pocheer je een ei?

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Ik hou er vooral van om niet té moeilijk te doen, zeker in de ochtend niet. Een bakje havermout of een gebakken ei zijn vallen daarom onder mijn standaard ‘breakfast rituals‘. Sinds kort heb ik daar ook een gepocheerd ei aan toegevoegd! Ik dacht dat pocheren van eieren altijd een soort hogere wiskunde was, maar dat valt dus reuze mee. In deze lifehack leg ik je uit hoe je met 6 minuten een culinair ontbijtje maakt én geef ik mede antwoord op de vraag ‘Hoe pocheer je een ei?’.

Zo pocheer je een ei

1. Breng een grote pan water aan de kook.

2. Gebruik een kopje of bakje en span hier ruim plastic folie over. Spuit het gedeelte boven het kopje in met wat bakspray, je kunt ook gewoon boter gebruiken. Breek vervolgens het ei in het midden zodat deze in een kuiltje boven het kopje blijft hangen.

3. Pak de 4 hoeken van de folie bij elkaar en draai deze vlak boven het ei aan. Leg een knoopje in het folie en zorg dat die knop net boven het ei zit.

4. Plaats het ei met de folie nu in de pan met kokend water. Kook het ei voor 5 minuten.

5. Haal het ei met een lepel uit het water en leg op een bordje. Knip het zakje net onder de knoop open en laat het gepocheerde ei voorzichtig op een bordje glijden. Je ei is klaar om te serveren, cheers!

Video: Zo pocheer je een ei

Chefs Quarter   ▸ door op 14 januari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About