Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Luchtige Amerikaanse pannenkoekjes met zwarte bessen

Een absolute guilty pleasure als ontbijt: luchtige Amerikaanse pannenkoekjes met zwarte bessen of stroop.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Goed ontbijten is belangrijk hoor je wel regelmatig, nou met deze Amerikaanse pannenkoekjes krijg je in ieder geval genoeg calorieën binnen. En daarbij is het ook nog eens ontzettend lekker.

TIJD

20 minuten

AANTAL

2 personen

INGREDIËNTEN

- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 300 ml melk
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 150 gr bosbessen
- zonnebloemolie/roomboter om in te bakken

DELEN

Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Bereiding

1.
Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snufje zout met een vork in een kom.
2.
Klop vervolgens het ei door de melk met een mixer. Maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er kloppend met de mixer het melk-eimengsel in. Maak een dik en glad beslag.
3.
Klop de 3 eetlepels olie door het beslag en schep daarna de helft van de bosbessen er voorzichtig doorheen.
4.
Verhit een theelepel olie in een pan met anti-aanbaklaag. Doe een grote eetlepel beslag in de pan om een pannenkoek te maken met een diameter van ongeveer 7,5 cm. Maak er 3 of 4 tegelijk. Laat de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten bakken totdat er kleine bubbeltjes verschijnen aan het oppervlak. Draai ze om en bak ze nog 2-3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
5.
Dek de luchtige Amerikaanse pannenkoekjes af om ze warm te houden terwijl je de rest bakt. Serveer ze met stroop en met de andere helft van de bosbessen.
Chefs Quarter   ▸ door op 23 september 2014
×
Home Food Drinks Places Inspiration About