Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Lunch en next level koffie bij Restaurant Envy

Nespresso Bespoke is een andere manier van koffie drinken: meer beleving, meer creativiteit en op ieder moment van de dag. Het is altijd coffee o’clock. Ik ging lunchen bij Restaurant Envy in Amsterdam om mij met de nieuwe blends te laten verrassen.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Lunch en next level koffie bij Restaurant Envy

Nederland heeft een echte koffiecultuur, maar we blijven wel erg hangen in onze standaard cappuccino’s, latté’s en normale ‘bakkie pleur’. Nespresso heeft om deze reden met drie toonaangevende venues het concept ‘Nespresso Bespoke’ gelanceerd, waarmee je je koffie persoonlijker maakt. Next level koffie drinken kan sinds kort bij Envy in Amsterdam!

Ik ben dit zelf gaan ervaren met een uitgebreide lunch bij Restaurant Envy op de grachten. Envy is een gevestigde naam en tot favoriete hotspot verheven bij menig gastronomisch liefhebber. Envy creëert innovatieve gerechten in combinatie met traditionele en pure producten, geïnspireerd op authentieke delicatessenzaakjes uit de kleine straatjes van Zuid-Europese steden.

Nespresso Envy Amsterdam
Beeld: Rinze Vegelien

Cotton Candy Coffee

Als koffie om mee te starten kozen wij voor de Instagramwaardige ‘Cotton Candy Coffee’. Een creatie met een dot suikerspin bovenop een glas en de koffie apart. Door de koffie zelf over de suikerspin te gieten ontstaat er een soort scheikundige reactie, wat resulteert in een zachtzoet drankje.

De lunch opende met amuses van Tom kha kai soep, licht spicy van smaak, en mosselen die gepresenteerd werden met koriander, zoute kroepoek en frisse smaken. Het broodje met de dips dat volgde was ook lekker anders dan normaal: een ansjovis dip en tomaat tapende. Allen hoog op smaak en een feestje om mee te starten.

Selectie van bijzondere gerechten

Bij Envy is er geen standaard opgebouwd menu maar is er gekozen voor een verrassende, wisselende menukaart. Geen voor-, hoofd- en nagerechten maar een selectie van verschillende, kleine, bijzondere gerechten om te proeven, delen en ervaren. Wij gaven ons volledig over aan de chefs, waardoor elk gerechtje dat op tafel kwam een beleving op zichzelf was.

Als voorgerecht kregen wij de steak tartaar met chilipepers, koriander, mais en zure room; een Asian twist met frisse en spicy tonen.

Restaurant Envy Amsterdam

Kwaliteitsproducten

De inrichting van Envy is modern, internationaal, toegankelijk en precies waar ik zelf heel erg van hou. Het restaurant is langgerekt, maar door slim gebruik van de nisjes wordt het niet ongezellig.

De volgende gang die wij gepresenteerd krijgen is de roodbaars met bloemkool en zoete blauwe besjes. Het zuurtje wat in de vis en bloemkool verwerkt is, is een leuke combinatie met het zoetige van de besjes.

De opvolgende rundersukade met pastinaak, wortel en portsaus is echt een gastronomisch hoogtepuntje. De pastinaak bijzonder lekker bereid, je proeft aan alles dat hier vakmensen aan het werk zijn met enkel kwaliteitsproducten.

Restaurant Envy Amsterdam

Zoet einde

Om deze fantastische lunch af te sluiten kregen wij een dessert bestaande uit ijs van bruine suiker, karamelfudge, popcorn en yoghurt. Een flinke zoete hap, dat door het frisse van de yoghurt zeker niet too much werd.

Bij het dessert wilden wij graag nog een Nespresso Bespoke proeven. We kozen voor een ‘lichtere’ variant, namelijk de Gravity. Deze koffie met Indian coffee blend is opgebouwd uit prachtige laagjes, waarbij gecondenseerde melk de boventoon voert. Een machtige, zoete afsluiter die de belofte van next level koffiedrinken zeker waar maakt!

Waar vind je Envy?

Restaurant Envy is één van de drie venues in Amsterdam die Nespresso Bespoke serveert. Je vindt Envy aan de Prinsengracht 381 IV in Amsterdam.

Restaurant Envy Amsterdam

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About