Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Maastricht in de winter: shoppen, bubbels en een bezoek aan de kerstmarkt

Marieke besloot op de bonnefooi tijdens de jaarwisseling een bezoek te brengen aan Maastricht. Lees hier hoe zij het nieuwe jaar inluidde!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Maastricht in de winter: shoppen, bubbels en een bezoek aan de kerstmarkt

Op de bonnefooi in 24 uur de Limburgse hoofdstad Maastricht verkennen: wat een geweldige shopping stad! Je kunt hier werkelijk alles vinden en het winkelt ook zo leuk door al die gezellige smalle straatjes. Wat dat betreft maar goed dat wij niet alle tijd hadden om te shoppen.

In de wintermaanden is er op de vrijmarkt een grote kerstmarkt te vinden waar je een breed aanbod van glühwein en snacks voorgeschoteld krijgt. Bij deze winterse snacks moet je denken aan bratwurst, gefrituurde aardappel en poffertjes. Ook is er op de kerstmarkt een reuzenrad vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de gehele stad (ook erg mooi in het donker!).

Restauranttip Van De Kaart

Aan het Onze Lieve Vrouweplein kwamen we bij toeval het restaurant “Van De Kaart” tegen en we zijn ze heel dankbaar dat zij de moeite wilden nemen om een plekje voor ons te creëeren, aangezien alle restaurants volgeboekt waren op Oudejaarsavond (tip: maak van te voren een reservering). De aankleding van het restaurant is modern en huiselijk met grove houten tafels. In de zomer kun je ook heerlijk buiten zitten op het terras dat onderdeel is van het bruisende pleintje.

Onder het genot van een bubbeltje hebben wij heerlijk gegeten. Als verrassing kreeg ik nog een extra stukje tiramisu, aangezien ik vertelde spijt te hebben het toetje te delen met mijn vriend. Restaurant Van De Kaart: You’ve made my day!

Happy New Year Maastricht

Op advies van het restaurant zijn we naar een lokale bar “Café Forum” gegaan om ons daar op te maken voor het nieuwe jaar. Met een drankje en een dansje op Eighties-muziek, swingden we met groot plezier richting het moment suprême.

Vlak voor de klok 12 uur sloeg, verzamelde de hele stad zich bij de “Sint Servaasbrug”, een 13e-eeuwse stenen brug over de rivier de Maas. Met stip de locatie waar je het mooiste uitzicht op het vuurwerk hebt. Uiteraard zijn ook hier een aantal kraampjes die je voorzien van een warm glas glühwein. Maar wat stiekem het leukste is, is om zoals iedereen doet zelf je flesje champagne mee te nemen en daar open te poppen. Happy New Year!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About