Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

MezMez: Ontdek deze heerlijke dips uit de Libanese keuken

Chefs Quarter
Chefs Quarter

De Libanese keuken wordt vaak bestempeld als de meest verfijnde keuken van de wereld. Kruiden, specerijen en andere smaakvolle ingrediënten worden gebruikt voor vele kleine gerechten, ook wel ‘mazza’ of ‘mezzes’ genoemd. Elias Sumer, chef-kok van het bekende Libanese restaurant Cedars in Amsterdam, heeft er jaren aan gewijd om zijn mazza perfect te krijgen. De drie beste recepten van Elias zijn vanaf nu onder de naam MezMez verkrijgbaar in de supermarkt. Het principe van de mazza is “shared dining” wat staat voor “samen delen”.

Ik heb pas geleden deze producten geproefd en ben er erg enthousiast over! MezMez kent drie varianten: Hommus Beiruti, een romige kikkererwtenpuree met tahine, peterselie, tomaatjes en limoen. De pittigere variant Mouhamara is gemaakt op basis van tomaten en gebakken uitjes, gecombineerd met sambal, knoflook, granaatappelsiroop en knapperige stukjes walnoot. De meest frisse MezMez is Keshkeh, gemaakt met een mengsel van hangop, burghul, munt, knapperige stukjes paprika en komkommer. Mijn voorkeur ging sterk uit naar de Hommus Beiruti, al moet ik zeggen dat ook de andere twee zeker de moeite zijn om te proeven.

Smeersels met respect
Samen met een team van fijnproevers heeft Elias Sumer zijn befaamde mazza onder de naam MezMez vertaald naar het koelschap. Mét respect voor de verfijnde Libanese keuken. Voor de bedenker van de varianten is het spannend dat zijn mazzes nu in heel Nederland te koop zijn.

Ook eens proberen? Dat kan hoor! MezMez is (vooralsnog) verkrijgbaar bij de grotere filialen van Albert Heijn. Laat mij vooral weten wat je van deze heerlijke dips vindt!

MezMez

Chefs Quarter   ▸ door op 2 februari 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About