Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Culinaire agenda: Mijn favoriete foodfestivals dit weekend!

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Er is het eerste weekend van augustus (pfoeh wat vliegt de tijd) weer genoeg te doen aan culinaire activiteiten. Ik heb vier van mijn favoriete foodfestivals voor dit weekend op een rijtje gezet. De weersverwachtingen zijn prachtig voor de komende dagen, dus ga lekker de deur uit en doe een hapje of drankje op een van deze festivals. Wie weet kom ik jou in Amsterdam of Haarlem ook nog tegen! Check onderstaand de culinaire agenda.

Haarlem Culinair – 4 t/m 7 augustus – Grote Markt, Haarlem

Verschillende restaurants uit Haarlem en omgeving presenteren zich tijdens dit evenement aan de bezoekers en voor een vriendelijke prijs kun jij genieten van het culinaire aanbod van de vele restaurants. Ristorante Napoli en Restaurant Parels maken dit jaar hun debuut bij Haarlem Culinair. Maar ook de oude vertrouwde deelnemers zijn er weer: De Jopenkerk, Restaurant Fris, Kippenhal, Wijn&Ko, Brick, Dijkers, Toujours, Restaurant De Uitkijk en Sushi Time. De Haarlemse sterrenzaken Restaurant ML en Ratatouille Food & Wine zullen ook niet ontbreken.

Amsterdam Kookt – 4 t/m 7 augustus – NDSM, Amsterdam

De gezelligste food- en muziekkaravaan van Nederland keert deze zomer terug naar haar roots op de NDSM-werf! Vier dagen lang wordt deze industriële oase in Noord omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Nederland. Je kunt volop genieten van livemuziek, meer dan tachtig originele foodtrucks en bijzonder eten. Van zalig zoet tot verrukkelijk vlees, van boeiende bieren tot weelderige wijnen. Dat wordt smullen!

Lepeltje Lepeltje Festival – 5 t/m 7 augustus – Anne Frankplantsoen, Eindhoven

Het Anne Frankplantsoen wordt omgetoverd tot een intiem festival, waar jong en oud smult van de heerlijkste gerechten, toffe bands en leuke avonturen. Zoals altijd is de toegang gratis, dus kom de sfeer proeven! Laat je verrassen door de meest uiteenlopende gerechten van mobiele keukens uit het hele land samen met lokale smaakmakers. Er is voor ieder wat wils; van malse spareribs tot soepele oesters, van vrolijke cupcakes tot patatas bravas. Zowel kinderen als echte fijnproevers komen aan hun trekken.

Parade Utrecht – 22 juli t/m 7 augustus – Moreelsepark, Utrecht

Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in de tenten, merendeel speciaal voor het festival gemaakt. Het festival start haar tournee in Rotterdam en reist met alle artiesten, medewerkers, tenten en restaurants via Den Haag door naar Utrecht en sluiten traditiegetrouw af in Amsterdam. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops en spelen er alle avonden twee live-bands, in Cafe Correct en Hotel Vile. Geniet van volop live entertainment en de heerlijkste foodtrucks.

Genoeg te doen dus de komende dagen! Wat zijn jouw favoriete foodfestivals dit weekend?

Chefs Quarter   ▸ door op 5 augustus 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About