Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Nieuwe namen bekend voor The Food Department Amsterdam

Volgende maand opent The Food Department haar deuren op de bovenste etage van Magna Plaza in Amsterdam. Vandaag worden er zes nieuwe namen toegevoegd aan de line-up van standhouders!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Nieuwe namen bekend voor The Food Department Amsterdam

De buzz rond The Food Department begint merkbaar te worden! Het iconische Magna Plaza is vanaf april het thuis van Amsterdams nieuwste foodhal. Eerder onthulde The Food Department al zijn eerste acht lokale smaakmakers. Vandaag, de volgende gang. Zes bekende en onbekende gezichten staan klaar om hun eigen stand op de tweede verdieping van het historische pand te betreden. Dit voorjaar opent The Food Department met 14 foodstands en 3 bars.

Sneak preview: De verbouwing van The Food Department is in volle gang, bekijk de eerste foto’s hier!

Toni Loco, THE BUTCHER, BEPITA, Van ’t Spit, Sushito, China Supreme, LIMALIMA en LIOS. Zij waren de eerste acht standhouders die The Food Department introduceerde. Een mix van gerenommeerde namen, Amsterdams glorie en nieuwe ontdekkingen. En even divers als de hoofdstad zelf. De zes nieuwste standhouders zijn niet anders.

Dit voorjaar voegen Brut de Mer, Petit Gâteau, Matts Wonderland, DIMSUM DISTRICT, Ta Toru en Taco’s & Tequila zich toe aan het Amsterdamse legioen van smaakmakers.

1. Brut de Mer 

Kakelverse Zeeuwse oesters, krokante calamaris en een ongekend lekkere lobster roll. Het is een kleine greep uit het ziltige repertoire van Brut de Mer. De visbar komt uit dezelfde koker als Van ’t Spit en heeft daarom kwaliteit even hoog op ’t lijstje staan. Met verse producten uit de juiste gebieden tijdens het juiste seizoen.

2. Petit Gâteau 

De Parijzenaren verloren hun hart al aan de charmante tartelettes. Maar inmiddels is Petit Gâteau ook een echte Amsterdammer te noemen. De versgebakken taartjes worden vergezeld door andere traktaties zoals red velvet cake, macarons en éclairs. En uiteraard een echt Frans petit déjeuner.

3. Matts Wonderland 

Het wonderland van Matts bestaat uit Amerikaanse klassiekers met een eigentijdse twist. Een variatie aan hotdogs, over the top milkshakes en goed gekruide frietjes. Eén enkeltje Matts Wonderland, alsjeblieft!

4. DIMSUM DISTRICT 

Met hun roots in het succesvolle streetfood restaurant Shanghai Bistro start DIMSUM DISTRICT in het Magna Plaza een nieuw avontuur. Een menu met veel (heel veel!) dimsum, rijkelijk gevulde bao buns, sesame & ginger chicken en black pepper soft shell crab – allemaal gemaakt om te delen, maar of dat lukt is nog maar de vraag.

5. Ta Toru 

Rechtstreeks uit de keukens van o.a. Ron Gastrobar Indonesia en Hotel Jakarta onthullen de jongens van Ta Toru hier hun Molukse familiegeheimen. Saté ayam van oma, nasi kuning in een puntzak en vega-saté van de barbecue. Kleine gerechten zonder poespas maar met veel smaak.

6. Taco’s & Tequila

Het is een beter duo dan Bonnie en Clyde; Taco’s & Tequila. Bij deze nieuwkomer serveren ze moderne Mexicaanse tacos in een mix van traditie en trends. Wat dit betekent? Onverwachte toppings met échte tortilla’s en authentieke salsa’s.

DAAR WIL IK HEEN!

Dat kan zeker, medio april 2019 opent The Food Department haar deuren in Magna Plaza Amsterdam. Meer info volgt!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About