Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Notencake met honing

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Het is een regenachtige, zelfs stormachtige, zondagmiddag. Al kijkend naar de regendruppels die zich dansend tegen het raam af naar beneden bewegen, moet ik één van de moeilijkste beslissingen van mijn leven maken. Althans, van deze zondag (ik overdrijf graag, sorry). Met twee fantastische bakrecepten voor mijn neus zit ik de afweging te maken; optie 1, peren-chocoladecake of optie 2, notencake met honing. Onmenselijke opgave natuurlijk, maar zoals je aan de titel van deze blog misschien al vermoedde ben ik vol overtuiging voor de notencake gegaan. Don’t panic, op korte termijn komt de peren-chocoladecake ook aan de beurt.

Hoeveel tijd kost het?
15 minuten voorbereiden + 45 minuten bakken

Dit heb je nodig (voor 1 cake):
– 200gr boter
– 2 eetlepels paneermeel
– 250gr gemengde ongezouten noten (ik gebruikte een mix van cashewnoten, walnoten, amandelen en rozijnen)
– 200gr suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1 zakje vanillesuiker (8gr)
– 4 eieren
– 200gr zelfrijzend bakmeel
– 2 eetlepels honing

En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden, hetelucht 175 graden). Vet een cakeblik in met boter en bestrooi het met het paneermeel.
2. Hak 100 gram van de noten goed fijn.
3. Klop dan 200 gram boter met de suiker, het zout en de vanillesuiker met een mixer tot een lekker romig geheel.
4. Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel en meng het kort door.
5. Spatel de gehakte noten door het beslag. Schenk (of schep) het beslag in het cakeblik.
6. Meng 150 gram noten met de honing. Verdeel het stroperige notenmengsel in het cakeblik over het beslag.
7. Bak de cake nu in 45 á 50 minuten gaar in de oven. Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen als je hem uit de oven hebt gehaald, stort hem dan vervolgens uit het blik en laat hem op een rooster verder afkoelen.

Chefs Quarter   ▸ door op 30 januari 2015
×
Home Food Drinks Places Inspiration About