Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Ontdek de smaak van Letland met deze culinaire mand

Tot een week geleden ongeveer hadden wij geen enkel idee hoe lekker de Letse keuken is. Graag willen wij jullie ook kennis laten maken met de smaak van Letland. Doe mee en maak kans op deze mooie mand vol verrassende producten!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Ontdek de smaak van Letland met deze culinaire mand

Lets eten is puur, gezond en origineel! Veel Letse chefs werken uitsluitend met seizoensproducten. Ze zijn goed voor de natuur en met de ingrediënten die ze in dat seizoen uit de grond kunnen halen zijn ze enorm inventief! De Letse keuken zit dan ook, net als het land zelf, vol verrassingen. Zo proef je er gefermenteerde groentes als komkommer en zuurkool en gerookte haring en zijn er langs de indrukwekkende Gauja rivier vele bessen te vinden die gebruikt worden voor sappen, soepen en sauzen.

Deze verrassende smaakcombinaties, culinaire sensaties en Letse tradities brengt het LIAA (Investment and Development Agency of Latvia) graag onder de aandacht. En daarom vindt er in de maand juni een Letse maand plaats met als kick off een Cook Up tussen Dzintars Kristovkis uit Letland en Maurits van der Vooren.

Ontdek de smaak van Letland!

Speciaal voor deze themamaand mogen wij een waanzinnig gave mand gevuld met Letse producten weggeven. Vind je het leuk om zelf de pure smaken uit Letland te proeven? Doe dan mee!

Hoe doe je mee?

Volg @chefsquarter op Instagram OF like onze Facebookpagina (allebei mag ook!) en comment onder de foto van deze actie om je deelname te bevestigen. Meedoen kan van 5 juni 2018 t/m 9 juni 2018. De winnaar krijgt op 10 juni a.s. persoonlijk bericht van ons.

Ontdek de smaak van Letland

Wat kun je precies winnen?

Je maakt kans op een goedgevulde mand met daarin de volgende producten:
– Latekofood: ketchup & jam
– Ramkalni: rabarber en zwarte bessen snoep
– Milzu: crunchies met kaneel, rogge vlokken met cranberries
– Tanhaiser: Lets bier
– Coffee Pixels: 2 koffierepen
– Long Chips: tomaten, dille en zure room chips
– Berkje: 2 flesjes berkensap
– Jersikas čipsi: rundvlees gelei, mierikswortel en blauwe kaas
– Pure Chocolate: truffels
– Al Mari Anni: chocolade dragees
– CAPS!: Letse koekjes

Waar koop je deze producten?

Uiteraard krijgen alle Nederlanders de kans om de Letse smaak te ontdekken! Daarom kun je vanaf 29 mei tot en met 1 juli typische Letse producten kopen in de PLUS Koelhuis in Bergschenhoek en diverse conceptstores in Amsterdam en Rijswijk. In o.a. Malinka (Rijswijk), Ludo & Hedo en Global Green Textiles (Amsterdam) worden de Letse producten die in de mand zitten ook verkocht.

Lees meer op Proef Letland.

Ontdek de smaak van Letland

Op deze actie zijn onze actievoorwaarden en privacybeleid van toepassing.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About