Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Ontdek Restaurant Kluis in de Haarlemmerstraat

Amsterdam is een culinaire goudmijn rijker. Deze hotspot presenteert zich als de ‘Verborgen schat van de Haarlemmerstraat’. Interessant genoeg om even te gaan proeven! Lees hier mijn ervaring bij Restaurant Kluis.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Ontdek Restaurant Kluis in de Haarlemmerstraat

Dit restaurant is permanent gesloten!

In het oude bankgebouw aan de Haarlemmerstraat overheerste in de jaren ’20 de geur van sigarenrook en maakten mannen met bolhoedjes de dienst uit. De rook is inmiddels opgetrokken en bolhoedjes zijn uit het straatbeeld verdwenen. Het Amsterdamsche Bank gebouw is gebleven en achter de grote deuren schuilt het royale restaurant Kluis.

Eigenzinnig Tasting menu

Waar de historie rijk is, is het menu verfijnd en eigenzinnig. De chef en zijn team tonen hun wereldse vaardigheden in een all-day ontbijt, lunch en dinermenu vol internationale lievelingen. Fine dining, maar allesbehalve stijfjes.

Wij kozen, op aanraden van de uiterst vriendelijke bediening, voor het Tasting menu van de chef. Een verrassend 5-gangenmenu voor €57 per persoon, daarbij hadden wij een passend wijnarrangement van €28,50. Het menu bestond uit een amuse van pekingeend met rode biet, een gekonfijte eendenbout met jam en zandkoekjes, coquilles met koningskrab en kwartel met fois gras en pastinaak. Als afsluiter volgde een dessert met een mix van smaken: chocola, karamel, banaan, kokos, pinda en pistache ijs. Heerlijke kwaliteitsgerechten met een verfijnde smaak!

De winepairing was ook genieten. Benoemenswaardig is de Zuid-Franse Almade Viognier uit de Langue d’Oc die we dronken bij de coquille. Deze topper heeft een bloemige smaak met fruitige tonen van ananas en perzik.

Restaurant Kluis in Amsterdam (Haarlemmerstraat)

Wijn is het nieuwe goud

In de kelder van restaurant Kluis is de historie direct voelbaar. Je krijgt een blik terug in de tijd wanneer je afdaalt van de brede stenen trap. De hal is betegeld met het originele tegelwerk van vroeger en hier zie je direct waar het restaurant haar naam aan heeft ontleend. Een gigantische oude kluisdeur dient als historische eyecatcher waarachter het ‘goud’ van deze tijd wordt bewaard. Een mooie collectie wijnen staat hier veilig achter slot en grendel opgesteld.

Op de wijnkaart staan elegante witte wijnen zoals een frisse Weissburgunder uit het Duitse Pflaz of een fruitige Italiaanse Fontanasanta. De brede selectie aan rode wijnen bevat klassiekers als een Italiaanse Barolo of een Pinot Noir uit de Bourgogne, maar ook minder gangbare soorten zoals een Negre de Negres uit het onherbergzame Spaanse Priorat.

Restaurant Kluis in Amsterdam (Haarlemmerstraat)

Interieur en design

Restaurant Kluis heeft de karakteristieken van de Amsterdamse School-stijl. De rijke historie van de bank is binnenin behouden. De hal, met originele Art Deco tegels, leidt naar de grote langgerekte bar. Het restaurant kijkt door immense ramen uit over de binnenplaats. De bakstenen muren, grote planten en leren banken geven wat geraffineerde New Yorkse allure. Het is een fijne plek om te eten.

Waar vind je Restaurant Kluis?

Restaurant Kluis was te vinden in de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Dit restaurant is permanent gesloten! .

Restaurant Kluis in Amsterdam (Haarlemmerstraat)

Restaurant Kluis in Amsterdam (Haarlemmerstraat)

Restaurant Kluis in Amsterdam (Haarlemmerstraat)

Restaurant Kluis in Amsterdam (Haarlemmerstraat)

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About