Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Overheerlijke mini appeltaartjes

De klassieke appeltaart in een origineel jasje. Deze mini appeltaartjes zijn leuke gangmakers op ieder feestje, maar kun je ook heerlijk met een bolletje ijs eten als dessert.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Overheerlijke mini appeltaartjes
Het mag dan een priegelig klusje zijn om het deegraster mooi bovenop het cakeje te krijgen, maar het resultaat is absoluut de moeite waard.

TIJD

60 minuten

AANTAL

12 stuks

INGREDIËNTEN

- 1 appeltaartmix (plus ingrediënten volgens de verpakking
- 4 appels
- 2 theelepels kaneel
- 75gr rozijnen
- 75 gr suiker
- Bloem
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- Boter

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen voor 15 minuten in lauw water, dep deze vervolgens droog. Maak het deeg voor de mini appeltaartjes volgens de verpakking. Vet de muffinvorm in met de boter.
2.
Bestuif je werkblad met bloem en rol hier driekwart van het deeg op uit. Steek vervolgens ronde vormpjes uit het deeg die iets groter zijn dan de muffinvorm. Bekleed de vormpjes met de deegrondjes en bestrooi de bodem met een klein beetje paneermeel.
3.
Schil de appels en snij deze in kleine blokjes. Meng de appel vervolgens met de rozijnen, suiker en kaneel in een grote kom. Verdeel het mengsel over de vormpjes.
4.
Rol nu de rest van het deeg uit en snij hier dunne reepjes van. Leg ze kruislings over de kleine appeltaartjes en druk de uiteinden zachtjes vast aan de buitenzijde van de cakejes.
5.
Bestrijk het deegraster met ei en zet de muffinvorm voor ongeveer 30 á 35 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Controleer dit door met een prikker er in te steken om te zien of er deeg blijft plakken. Laat de mini appeltaartjes afkoelen en haal ze uit de vormpjes.
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About