Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Peren in rode wijn

Ik drink niet alleen graag wijn, ik vind het ook leuk om het tijdens het koken te gebruiken! Ik maakte deze gepocheerde peren in rode wijn die super lekker zijn als voorgerecht, als dessert of als bijgerecht. Cheers!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Peren in rode wijn

TIJD

60 minuten

AANTAL

2 personen

INGREDIËNTEN

- 750ml rode wijn (bijv. shiraz of merlot)
- 4 Conference peren
- 150gr rietsuiker
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- citroensap van 1 citroen

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Schil de peren en laat het stokje eraan zitten. Zet een pan klaar die groot genoeg is voor de peren.
2.
Doe de peren samen met de rode wijn, de rietsuiker, citroensap, het kaneelstokje en de kruidnagel in de pan en breng het aan de kook. Zorg dat de peren helemaal onder de wijn staan.
3.
Laat de peren 35 á 40 minuten zachtjes koken op laag vuur. Haal de peren voorzichtig uit de wijn en verdeel ze over twee borden. Kook de rode wijn nog ongeveer 10 minuten zodat deze gereduceerd is tot een siroop.
4.
Giet de siroop over de gepocheerde peren en serveer deze als voorgerecht of dessert. Vergeet uiteraard niet nog een lekker glas wijn voor jezelf in te schenken, cheers!
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About