Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Persijn Dutch Eatery: eerlijk, lekker en verantwoord eten in Amsterdam

Op de begane grond van het QO Hotel vind je de Dutch Eatery Persijn. Wij zijn bij dit restaurant langs geweest om te proeven en vertellen je er graag meer over!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Persijn Dutch Eatery: eerlijk, lekker en verantwoord eten in Amsterdam

Persijn Dutch Eatery staat voor eerlijk, lekker en verantwoord eten in Amsterdam. Deze ‘Dutch Bistro’ vind je op de begane grond van het QO Hotel, een van de duurzaamste hotels van Amsterdam. Het restaurant heeft een aantal leuke haakjes met de historie van Amsterdam. Wist je bijvoorbeeld dat het stadswapen van Amsterdam met de drie kruizen is afgeleid van de familie Persijn?

Persijn vertegenwoordigt de Nederlandse keuken in Amsterdam. Een keuken die veelal te weinig aandacht krijgt, én juist dat is heel jammer. Nederland heeft namelijk een rijke eetcultuur die bovendien de perfecte basis vormt voor duurzaam en gezond eten. Met ingrediënten van Hollandse bodem en uit eigen kas, laat het team van Persijn zien dat de Nederlandse keuken ook vernieuwend en verrassend kan zijn. No-nonsense en veelzijdig, voor lunch en diner.

The Greenhouse

Het menu laat de eigentijdse visie van Executive Chef Alexander Brouwer op Dutch Cuisine zien. Wij hebben mogen proeven en zijn erg enthousiast over de gerechten met typische Hollandse ingrediënten.

Een goed voorbeeld hiervan is de kaskruidenboter die bij de broodbol uit eigen bakkerij geserveerd werd. De kruiden komen vers uit de unieke kas “The Greenhouse”, die bovenop het dak staat en waar er met de nieuwste technologie en aquaponics zo circulair en duurzaam mogelijk gewerkt wordt.

Persijn Amsterdam

Persijn Experience

Wij kozen voor shared dining, waarbij wij een flight door de menukaart kregen van allerlei (kleine) gerechten. Vooraf werden we verblijd met een fantastisch ogende Dutch Caprese, een gevulde tomaat met mozzarella en basilicum, en een heerlijke ceviche van harder, duindoorn en watermeloen. De gerechten smaken net zo goed als dat ze er uit zien. De hoge kwaliteit van de producten zorgt voor een geweldige smaakbeleving.

De hoofdgang bestond uit BBQ Spitskool met piccalilly en kruimel, Eendenborst met rode biet en blauwe bes, en Waterzooi. Deze laatste was een waanzinnig lekkere mix van vis, mosselen, garnalen en seizoensgroenten. Aan ons welbesteed als geboren Bourgondiërs. De wijn die wij dronken was een Pinor Noir uit de Bourgogne van Domaine Chanzy, aanrader!

Het dessert bestond uit aardbeien met zwarte peper en basilicum-yoghurt sorbetijs. Om je vingers bij af te likken letterlijk. Sowieso zit je als ‘toetjes-fan’ wel op je plaats bij Persijn, we zagen de mooiste desserts voorbijkomen (zie foto van het chocoladedessert).

Persijn Amsterdam

Waar vind je deze hotspot?

Wij zijn echt super enthousiast over het eten, het concept en ook de super mooie gestylede inrichting. Let bij aankomst met de auto in de eigen parkeergarage ook even op de fancy liften, zelfs daar waren we enthousiast over!

Je vindt Persijn Dutch Eatery in Amsterdam, aan de Amstelvlietstraat 4. Het restaurant is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metrohalte Spaklerweg is op loopafstand) en het ligt op nog geen vijf minuten afstand van de Ring dus is met de auto ook goed te doen.

Persijn Amsterdam

Persijn Amsterdam

Persijn Amsterdam

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About