Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Pittige gehaktballetjes met gebakken mie

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Pittige gehaktballetjes met gebakken mie

Echte Nederlanders weten wel hoe ze een goede gehaktbal moeten braden. Met deze blog geven we toch een spannende variatie aan dit oer-Hollandse recept. En daarbij zet je snel een voedzame maaltijd op tafel.

Hoeveel tijd kost het?
35 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):
– 500gr gehakt
– 1 ei
– 4 eetlepels paneermeel
– 4 eetlepels ketjap
– 3 theelepels sambal
– snufje zout en peper
– 1 ui (versnipperd)
– 6 eetlepels zonnebloemolie
– 1 zakje bami-gorengkruiden
– 400gr mie
– 1 bakje satésaus (voor ca. 250 ml)

En zo maak je het:
1. Meng het gehakt met ei, paneermeel, ketjap, sambal, zout, peper en ui. Vorm er balletjes van ter grootte van een pingpongbal.
2. Verhit 3 eetlepels olie en bak de balletjes in 15 minuten rondom bruin en gaar.
3. Wel intussen de bamikruiden.
4. Kook de mie en giet deze af.
5. Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de bamikruiden en de roerbakgroenten circa 5 minuten. Voeg de mie toe en bak deze even mee.

Serveer de mie met de gehaktballetjes en satésaus. Tip: Erg lekker met gekruide kroepoek.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About