Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Poppenhuis-sized food: Parijse lekkernijen in het piepklein

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. Of: Klein maar fijn. Dat moet deze beste man zeker in zijn achterhoofd hebben gehad toen hij dit project startte. De Japanse kunstenaar Tomo Tanaka maakte zeer gedetailleerde miniatuurtjes van Parijs-geïnspireerde gerechten die zo klein zijn, dat ze op je vingertopje passen. Handig natuurlijk als je aan de lijn moet denken!

Poppenhuis-sized food
Hoewel elk gerecht er verrukkelijk uitziet, word je wel voor de gek gehouden. Het poppenhuis-sized food wat nauwelijks neerkomt op één grote hap, is eigenlijk gemaakt uit klei en epoxy. Elk item is op schaal gemaakt – precies 1/12 van de oorspronkelijke grootte – waardoor alle objecten eruit zien alsof ze uit hetzelfde minuscule rijk komen. Tanaka produceert de kleine meesterwerken onder de merknaam Nunu’s House en verkoopt ze aan verzamelaars en liefhebbers.

Het decadente snoepgoed van Tanaka bevat o.a. ambachtelijke broden, rijke chocolade, transparante kommen soep en een hele banketbakkerij die het pronkstuk op een poppenhuiseettafel zouden zijn. Check zijn Instagram voor meer voorbeelden!

tanaka1

tanaka6

tanaka4

yz2rzpvg8apdm60acybg-565x355

img049

tanaka8.jpg

tanaka9

tomo-tanaka-elsafari-1-565x565

tanaka5

Chefs Quarter   ▸ door op 3 april 2015
×
Home Food Drinks Places Inspiration About