Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Pruimenflapjes met amandelen en steranijs

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Pruimenflapjes met amandelen en steranijs

‘Late Night Baking’, zo noemde Shanice het toen ik gisteravond om kwart over elf enthousiast vertelde dat ik pruimenflapjes had gebakken. Ach, ik had zin om wat lekkers te bakken voor bij de koffie, al werd het wel een laat bakkie. Goed anyhow, iets lekkers uit de oven mét amandelen en steranijs. Vooral dat anijs was een goed idee!

Steranijs heeft een warme, zoethoutachtige smaak. De smaak en geur hebben iets weg van drop, maar dan beter. Steranijs kan gebruikt worden in koek, schotels en salades. Het is een echt ‘winterse’ specerij, maar is gelukkig verder totaal niet seizoensgebonden. In combinatie met deze pruimenflappen is het echt een match made in heaven. Succes!

Hoeveel tijd kost het?
15 minuten bereiden + 25 minuten in de oven

Dit heb je nodig (voor 4 stuks):
– 4 vellen bladerdeeg
– 30gr gemalen amandelen
– 30gr kristalsuiker
– 1/2 theelepel gemalen steranijs
– 4 rode pruimen
– melk om mee te bestrijken

En zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Gebruik 4 vellen bladerdeeg van ongeveer 14×14 cm.
2. Meng de gemalen amandelen, suiker en anijs door elkaar. Schep midden op elk deegvelletje een eetlepel van dit mengsel.
3. Snij de pruimen doormidden en verwijder de pitten. Snij elke pruim in acht partjes.
4. Schik de pruimen diagonaal over het midden van elk deegvelletje, over het amandelmengsel.
5. Strooi een eventueel restje van het amandelmengsel over de pruimenpartjes. Klap twee tegenover elkaar liggende hoeken over de pruimen. Bestrijk de punten met melk en druk ze goed op elkaar.
6. Leg de pruimenflappen op de bakplaat en bestrijk ze met wat melk. Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tip: Ze zijn het lekkerst als je ze warm serveert!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About