Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Restaurant Brooks in Amsterdam

Vandaag een sfeervol restaurant in een van de leukste straten van Amsterdam. Ik laat je graag kennismaken met Restaurant Brooks. Een fijn plekje voor ieder moment van de dag.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Restaurant Brooks in Amsterdam

Pas geleden hebben wij aan de Beethovenstraat in Amsterdam Restaurant Brooks ontdekt. Een hippe spot met een internationaal karakter en een fijne ongedwongen sfeer. Wie Brooks binnenwandelt, belandt in eenzelfde chaotische harmonie als die op de populaire winkelstraat achtergelaten wordt.

Of je hier nu komt voor een kop koffie, een snelle lunch, boozy brunch of uitgebreid diner; voor ieder moment op de dag is Brooks geschikt. Het publiek is divers: jonge gezinnen die er een feestje van maken met een torenhoge pancake stack of een gejaagde ondernemer die met zijn laptop druk in de weer is. Wij daarentegen nemen plaats bij de open haard (met elandhoofd erboven!) om op ons gemak te genieten van een goed glas wijn en een uitgebreid diner.

Let the craving begin

De menukaart van Brooks is vrij uitgebreid en opgebouwd uit internationale favorieten. Bij Brooks draait het concept om ‘cravings’, gerechten waar iemand de hele dag naar uit kan kijken. Van ontbijt tot diner wordt comfort food naar een verrassend niveau gebracht door het gebruik van mooie ingrediënten.

Tijd om een aantal van die cravings zelf te proeven! Als voorgerecht namen wij beiden de gegrilde gamba’s gebakken in knoflookolie. Ik heb sowieso een voorliefde voor gamba’s, dus ik zat hier volop te genieten. Bij de gamba’s dronken we een Franse Chardonnay met een boterige afdronk die perfect aansluit bij dit gerecht.

Restaurant Brooks Amsterdam

‘Downtown Manhattan’-gevoel

Al wachtende op het hoofdgerecht, laat ik mijn ogen door het restaurant glijden. De inrichting is sfeervol en ook wat industrieel met haar grove elementen als de imposante bar. Ik krijg echt een soort van ‘Downtown Manhattan’-gevoel en daar hou ik heel erg van. Alsof we in een hip trendy restaurant in de East Village terecht zijn gekomen.

Toevallig kozen wij beiden wederom voor een visgerecht, maar er staan ook tal van vleesgerechten op de kaart. Ik had als hoofdgerecht de tagliatelle met crispy zalm in béchamelsaus en Daan ging voor de gegrilde octopus met aardappel en courgette. De gerechten zijn hoog op smaak en je proeft heel duidelijk dat hier met goede producten gekookt wordt. Genieten dit!

Restaurant Brooks Amsterdam

Internationale topdesserts

De dessertkaart heeft ook een aantal toppers erop staan. Mijn keuze viel op de, hoe kan het ook anders, apple crumble van vanille-ijs. Geen dessert maakt mij blijer dan een warme crumble met appel. Naast apple crumble vind je ook internationale klassiekers als crème brûlée en red velvet cake terug op de kaart.

Wij hebben genoten bij Restaurant Brooks. Het eten is goed, evenals de wijnen, en de ambiance is relaxt en hip. Dit is een plekje waar ik zeker vaker terug ga komen.

Waar vind je Restaurant Brooks?

Restaurant Brooks is gevestigd aan de Beethovenstraat 43 in Amsterdam. Meer informatie lees je terug op de website van het restaurant.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About