Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Restaurant MEDDENS in Hilversum

Het concept van restaurant MEDDENS staat als een (waren)huis: fantastisch design, waanzinnig goed eten én uitzonderlijke gastvrijheid. Ik heb een topavond gehad bij dit nieuwe restaurant in Hilversum.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Restaurant MEDDENS in Hilversum

Nieuw in het hart van Hilversum aan de Kerkstraat is restaurant MEDDENS geopend. Gevestigd in het voormalige en gelijknamige warenhuis, gonst het bij restaurant MEDDENS vanaf de lunch tot aan het diner en de middernachtelijke drankjes.

Restaurant MEDDENS beslaat de eerste vier vierdiepingen van een monumentaal pand uit 1914. Iedere verdieping heeft zijn eigen karakter, van een open en ongedwongen sfeer beneden tot een intieme setting boven. Vanaf midden jaren ’70 tot 2011 was er in dit pand een warenhuis gevestigd. Om het modehuis om te toveren tot restaurant is het gehele pand gestript. Het enige dat behouden is, is de oude wenteltrap met brede treden en messing leuningen, een belangrijk element dat alle verdiepingen met elkaar verbindt.

Kleurrijk interieur

De sfeer doet denken aan New York met betonstuc op de muren en een houten vloer in visgraatpatroon. Daarnaast koesteren de zachte stoffen en ronde vormen van het interieur herinneringen aan het voormalige damesmodehuis. Het kleurenpalet bestaat uit denimblauw, pastelgeel en roze. Ronde tafels en relaxte zitjes vormen het perfecte decor voor een kop koffie of een uitgebreid diner. Alle hoekjes en zitjes met hun retro kleuren zijn overigens super Instagram-waardig!

Restaurant MEDDENS in Hilversum

Het restaurant op de begane grond is licht door de grote ramen van het pand en de helderblauwe en roze tinten in het interieur. De 360-graden bar en tafeltjes zijn een plek van komen en gaan. Voor wijn met oesters, een G&T of twee en voor kleine hapjes als bruschetta en garnalenkroketten. Op het internationale menu heeft vis de hoofdrol: van kabeljauw tot kreeft. Maar er is ook ruimte voor een hamburger, een steak of een goede latte met sandwich voor lunch.

Verrassend menu

Wij werden verrast met een op maat chefs menu, waarbij wij een flight door de uitgebreide menukaart kregen. Als voorgerecht hadden wij een tartaar van zalm met een krokant eitje en tartaar van tonijn met krokante avocado en limoensaus. Super lekker om mee te starten! Als tussengerecht kregen wij de coquilles met een dun laagje buikspek en rode biet. De kwaliteit van de gebruikte producten is zo goed, we genieten hier echt volop.

Het hoofdgerecht is een surf & turf bestaande uit kreeft, biefstuk, zeekraal en bietjes. Een fijne diversiteit met een goede balans van smaken. Erg leuk is dat we met dit menu alle highlights van de kaart konden proeven. Wij dronken vanavond een witte wijn, een Spaanse Bellori die qua smaak fris is met een licht zoetje.

Restaurant MEDDENS in Hilversum

Het dessert bestond uit een plateau met lemon cheesecake (my favorite!) met bastogne, sinaasappel hangop met rood fruit en biologisch frambozenijs. Alleen voor dit dessert al zou ik ieder weekend naar Hilversum afreizen. Damn, wat is dit goed!

Als afsluiter wil ik nog even de complimenten geven aan de bediening. Het enthousiasme en de gastvrijheid hebben onze avond nog geslaagder gemaakt. En zorgt er tevens voor dat dit concept staat als een huis: fantastisch design, waanzinnig goed eten én uitzonderlijke gastvrijheid.

Waar vind je MEDDENS?

Restaurant MEDDENS is gevestigd op de hoek van de Kerkstraat en ’s-Gravelandseweg. Het adres is Kerkstraat 112 in Hilversum. Meddens is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Parkeren kan gemakkelijk in de nabij gelegen parkeergarage. Meer info op MeddensHilversum.nl.

Restaurant MEDDENS in Hilversum

Restaurant MEDDENS in Hilversum

Restaurant MEDDENS in Hilversum

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About