Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Review: Russell Hobbs combineert retro met moderne technologie

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Review: Russell Hobbs combineert retro met moderne technologie

De meeste volgers weten dit wellicht al, maar ik ben gek op mooie keukengadgets! Ik was dan ook blij verrast om het Russell Hobbs pakket te mogen ontvangen en deze met alle plezier te reviewen. Deze hedendaagse ontbijtcollectie met een charmante retro twist bestaat uit een waterkoker, koffiemachine en broodrooster. Alle drie de apparaten hebben de Ribbon Rood kleur; Love it!

Voor alle drie de apparaten geldt dat Russell Hobbs de retro uitstraling perfect weet te combineren met moderne technologie. Het chique ontwerp en de stijlvolle afwerking van deze producten heeft veel moderne snufjes die moeilijk te evenaren zijn.

Russell Hobbs Retro Ribbon Rood Koffiemachine

Achter het hippe design van dit koffiezetapparaat gaan allerlei innovatieve functies schuil die bedoeld zijn om je koffiezetbeleving én de smaak van het eindresultaat te verbeteren. Denk aan een geavanceerd sproeisysteem die de koffie in het filter gelijkmatig besprenkelt en wat er voor zorgt dat de smaak van de koffie intens lekker wordt. Waar ik zelf erg van gecharmeerd ben, is dat je met een fancy metertje eenvoudig het zetproces en warmtetijd in de gaten kunt houden. Je weet precies wanneer de koffie klaar is, erg handig als je haast hebt.

Een ander technisch foefje is de pauzeerfunctie, waarmee je alvast een kopje koffie kunt drinken terwijl je wacht tot de rest van de pot klaar is. Dan een paar praktische specificaties nog: het apparaat heeft een glazen koffiepot van 1,25 liter, je zet 10 grote koppen koffie en door het afwasbare filter hoef je geen papieren filters te gebruiken.

Russell Hobbs

Russell Hobbs Retro Ribbon Rood Waterkoker

Ik ben al lang op zoek naar een trendy waterkoker voor in mijn nieuwe keuken. Wat ik ideaal aan dit apparaat vind is dat je eenvoudig de temperatuur kunt aflezen op het glazen metertje; super makkelijk als je water van 90 graden nodig hebt voor een bepaalde theesoort. Ander groot pluspunt is dat deze moderne waterkoker een snelkookfunctie heeft waarmee je in ongeveer 55 seconden een kop kokend water maakt. Super chill als je snel warm water nodig hebt of als je maar één kop thee zet.

Zelf vind ik dit apparaat de mooiste uit het Russell Hobbs pakket. Ik ben echt verliefd op het design. Een kleine kritische noot; ik vind het niet zo handig dat ik de deksel er echt af moet halen als ik de waterkoker bijvul. Maar ach, dat hoort bij het ontwerp en went ook wel.

Russell Hobbs Retro Ribon Rood Broodrooster

Doordeweeks heb ik wat ontbijt-struggles, maar in het weekend neem ik altijd de tijd een uitgebreid ontbijtje te maken. Ik maakte dan ook een sprongetje van blijdschap toen ik zag dat er een broodrooster in het pakket zat! Net als de waterkoker en de koffiemachine, heeft ook de broodrooster een aantal leuke technische trucjes.

Wil je jouw toast licht geroosterd of juist liever goudbruin, met de variabele instelling voor de bruiningsgraad geniet je altijd van de perfecte toast! De broodrooster heeft zelfs een slimme afloopklok, zodat je kunt zien hoe lang het nog duurt. Daarnaast zit er nog een ontdooifunctie op en zijn de sleuven best breed zodat er ook dikke sneetjes brood inpassen.

De broodrooster heeft ook een broodjeswarmer voor het warm houden van je croissantjes, pistoletjes en broodjes. En je keuken hou je kruimelvrij dankzij de kruimellade waarin je kruimels en stukjes opvangt en deze gemakkelijk weggooit. Ik vind dit een fijn apparaat dat de toast mooi bruin en niet té droog roostert. Wat ik alleen mis bij het apparaat is een klem voor tosti’s.

Conclusie

Ik ben erg enthousiast over het Russell Hobbs pakket. De producten hebben niet alleen een smaakvolle uitstraling, maar bieden ook veel praktische opties; een stijlvolle toevoeging aan elke keuken. De smaak van de koffie is intens en lekker, mijn broodjes worden mooi bruin geroosterd en binnen een minuut heb ik kop thee. De apparaten van Russell Hobbs mogen bij mij in de keuken blijven!


Advertisement

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About