Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Risotto met champignons en witte wijn

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Ik hou er wel van om met wijn te koken. Naast fantastische sauzen kun je witte wijn ook uitermate goed gebruiken in een smakelijke risotto. Dit recept is echt heel lekker als variatie op de risotto’s die je wellicht al kent. De mascarpone maakt het gerecht romig en gelijktijdig zorgt de Pecorino voor een lekkere bite!

Risotto is een klassiek rijstgerecht uit het noorden van Italië. De rijst wordt eerst droog aangebakken in een paar minuten en daarna in bouillon gekookt. Tijdens het koken worden andere ingrediënten toegevoegd, in dit recept zijn dat champignons, Pecorino, mascarpone en als final touch nog wat versie bieslook!

Hoeveel tijd kost het?

40 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 2 sjalotjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 250gr bospaddenstoelen/champignons
– 300gr risottorijst
– 150ml witte wijn
– 750ml kokend water
– 2 bospaddenstoelenbouillontabletten
– 75gr Pecorino
– 125gr mascarpone
– verse bieslook
– peper en zout

En zo maak je het:

1. Start met het fijn snipperen van de sjalotjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hier de sjalotjes in. Maak de champignons schoon met wat keukenpapier, snij deze vervolgens grof en bak ze voor ongeveer 5 minuten mee. Schep dan de risottorijst erdoor en bak deze 2 á 3 minuten tot de korrels glazig zijn.

2. Voeg nu de witte wijn toe en laat de rijst de wijn op laag vuur helemaal opnemen. Giet ondertussen in een andere pan het kokende water over de bospaddenstoelenbouillontabletten.

3. Voeg een flinke scheut bouillon toe aan de pan met risottorijst en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

4. Rasp de Pecorino kaas en laat dit even in een apart schaaltje staan. Schep de mascarpone door de risotto en verwarm deze 1 minuut mee. Neem nu de pan van het vuur, voeg de helft van de Pecorino toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 5 minuten staan. Schep in diepe borden en strooi de rest van de Pecorino erover. Je kunt het gerecht ook mooi opmaken door gebruik te maken van steekringen (zie mijn foto!). Garneer het geheel met wat gesneden bieslook. Geniet lekker!

Inspiratie: Allerhande (maar wel met een flinke eigen draai!)

Chefs Quarter   ▸ door op 5 november 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About