Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Rol­la­de met krui­den en knof­look

Een winters recept voor het maken van een verrassend lekkere rollade. Vul je keuken met de heerlijke geur van rozemarijn en tijm. Het recept lees je hieronder.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Rol­la­de met krui­den en knof­look

TIJD

2 uur

AANTAL

2 personen

INGREDIËNTEN

- 350gr varkensfiletrollade
- 2 teentjes knoflook
- 3 gr takjes rozemarijn
- 3 gr verse tijm
- 50 gr roomboter
- 2 eetlepels olijfolie

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Laat de rollade in een uur op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2.
Prik met een puntig mes gelijkmatig inkepingen in de rollade van ongeveer 2 cm diep. Doe dat binnen de gaten van het netje zodat deze heel blijft.
3.
Snij de rozemarijn en de tijm in takjes van 3 cm. Snij de knoflook fijn en vul de inkepingen met de knoflook, rozemarijn en tijm. Steek de overgebleven rozemarijn en tijm tussen het netje en het vlees. Bestrooi de rollade met peper en zout.
4.
Verhit de roomboter en olijfolie in een ovenvaste braadpan. Braad het vlees in 3 minuten rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ongeveer 25 minuten.
5.
Bedruip halverwege (na 10 minuten) met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 minuten rusten met de deksel op de pan. Verwijder eventueel het netje en snij de rollade in plakken.
Heb je een grotere rollade? Dan is de oventijd langer. Voor 1kg is dit ongeveer 50 minuten.
Chefs Quarter   ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About