Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Salade met geroosterde pompoen, spinazie en walnoten

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Salade met geroosterde pompoen, spinazie en walnoten

Het straatbeeld kleurt steeds meer oranje van de pompoenen hoe dichter we het einde van oktober naderen. Naast dat dit erg leuk in de Halloween-sfeer past, is het ook een mooie gelegenheid om verse pompoen bij de kweker te halen en hier iets culinairs mee op tafel te zetten. Vorige week maakte ik al deze pompoensoep, vandaag ga ik voor een lekkere salade met geroosterde pompoen, spinazie en walnoten.

Vroeger was ik nooit zo’n grote fan van pompoen. Of het kwam door de grootte hoeveelheid pitjes, het gigantische dradennetwerk of de zware geur die je tijdens het uithollen ruikt; ik weet het niet. Maar een paar jaar geleden heeft de pompoen een speciaal plekje in mijn keuken gekregen. De zoetige smaak van deze vlezige vrucht staat voor mij wel voor de ultieme herfstsmaak. En daarnaast de tal van verschillende manieren van het bereiden, maken pompoen tot een fijn product om mee te werken.

Hoeveel tijd kost het?

45 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 600gr pompoen
– 400gr spinazie
– 125gr walnoten
– tijm
– 5 eetlepels balsamico azijn
– 2 theelepels suiker
– 3 theelepels mosterd
– 10-12 eetlepels olijfolie
– zout en peper

En zo maak je het:

1. We maken eerst de dressing. Meng hiervoor de balsamico azijn, suiker en mosterd in een kom. Roer het geheel goed door zodat de suiker oplost in de azijn. Voeg nu de olijfolie toe en proef het geheel. Breng vervolgens op smaak met peper en zout. Ze de dressing nu afgedekt in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snij hem vervolgens in 12 parten. Haal de pitten en draden eruit en snij de pompoen in carré vorm (gelijke stukken van 2 bij 2 cm).

3. Meng de pompoenstukken met 3 eetlepels olijfolie in een ovenschaal en bestrooi deze daarna met de takjes tijm, peper en zout. Zet de schaal nu voor 25 á 30 minuten in de oven. Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan en laat deze vervolgens in een aparte kom even staan.

4. Als de pompoen uit de oven komt laat je deze afkoelen. Ondertussen meng je in een grote kom de spinazie met de balsamicodressing (naar eigen inzicht, vooral niet te veel!) en verdeel je de salade over de borden.

5. Verdeel de pompoen en walnoten over de spinazie en sprenkel nog een eetlepel balsamico dressing over de salade. Cheers!

Tip: Deze salade is ook erg lekker met gerookte kip of mozzarella!

Chefs Quarter  ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About