Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Mijn saladeschaal van Emporio Zani is het stralende middelpunt op tafel

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Eten wat mooi gepresenteerd wordt vind ik automatisch beter smaken. Een rare gedachtengang, want dat is natuurlijk helemaal niet waar. Maar presentatie doet gewoon zoveel met hoe ik iets beleef of in dit geval proef. Mijn kasten puilen daarom uit met mooie borden, snijplanken en schalen om gerechten goed uit te laten komen. Een paar maanden geleden kwam ik online het merk Emporio Zani tegen en het was liefde op het eerste gezicht. Ik moest zo’n mooie saladeschaal bij mij op tafel krijgen én dat is gelukt!

Het was namelijk best even zoeken, want niet veel winkels en webshops in Nederland verkopen de Touch Mel collectie van Emporio Zani. Uiteindelijk kwam ik bij Kookpunt in Rotterdam terecht die de hele collectie van Emporio Zani (ook online) aanbieden. Een prachtig servies om zowel binnen als buiten van te eten. Je zou het op het eerste gezicht waarschijnlijk niet zeggen, maar deze collectie is volledig gemaakt van melamine. Een licht materiaal dat breukvast en krasvast is. Je hoeft dus absoluut niet bang te zijn dat je mooie servies zomaar kapot valt.

Een flinke saladeschaal

Deze saladeschaal heeft een doorsnede van 35 centimeter. Ideaal als je dus gasten over de vloer hebt, want er past een flinke salade of ander bijgerecht in. De Touch Mel collectie wordt gekenmerkt door het gebruik van vrolijke patronen in uitbundige kleuren. Deze schaal heet ‘Indian’ en vind ik er zelf erg chique uitzien! Op het eerste gezicht lijkt deze schaal hoogwaardig aardewerk, behalve dat die zo licht is als een veertje. Lang leven de melamine!

Naast saladeschalen vind je in de collectie ook dinerborden, serveerschalen en pastaborden. Ieder verkrijgbaar in diverse patronen: London, Porto en Madrid zijn hier enkele voorbeelden van. Ik vind het serieus heel lastig om een keuze te maken tussen de mooie prints, dus ik denk dat ik naast mijn saladeschaal nog snel een paar andere designs wil bemachtigen.

Emporio Zani

Chefs Quarter   ▸ door op 2 oktober 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About