Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Saté Ayam: Indonesische kipsaté

In een restaurant bestel ik nooit kipsaté, maar thuis maak ik deze Indonesische dish regelmatig. Het is een recept dat snel klaar is en echt super lekker is. Geniet lekker van deze saté ayam!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Saté Ayam: Indonesische kipsaté

TIJD

25 minuten

AANTAL

2 personen

INGREDIËNTEN

- 4 eetlepels zoete dikke ketjap
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels knoflookpasta
- 2 theelepels sjalotpasta
- 500gr kipfilet
- 2 eetlepels wokolie
- 1 bakje satésaus
- 1 lente-ui
- 50gr gebakken uitjes

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Start met het maken van de marinade. Meng hierbij de zoete dikke ketjap, citroensap, komijnzaad, sambal, knoflookpasta en sjalotpasta samen in een kom door elkaar.
2.
Snij de kipfilet in gelijke blokjes en marineer deze voor ongeveer 15 minuten in de marinade.
3.
Rijg de kipblokjes op de satéstokjes en bestrijk ze met wat olie. Verhit nu een koekenpan of grillpan en bak de saté aan beide zijden voor 2 á 3 minuten. Verwarm ondertussen de satésaus.
4.
Server de saté ayam met de satésaus en bestrooi deze met wat gebakken uitjes of vers gesneden lente-ui.
Zo klaar dus! En denk ook aan wat kroepoek, dat hoort erbij natuurlijk. Eetsmakelijk!
Chefs Quarter  ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About