Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Shanghai Bistro: Hip hop, Jazz & dumplings in De Pijp

Nieuw in de Amsterdamse Van Woustraat: Shanghai Bistro! De hemel op aarde voor iedereen die houdt van streetfood en de Chinese keuken. Ik ben er geweest en het is FAN-TAS-TISCH! Lees snel verder.

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Shanghai Bistro: Hip hop, Jazz & dumplings in De Pijp

Asian Streetfood en Kung Fu Panda: waan je bij Shanghai Bistro in de urban chaos van de grootste stad van China, Shanghai. Op 30 augustus opent deze Chinese spot in de Amsterdamse Pijp haar deuren. Ik heb gisteravond alvast een voorproefje gekregen van wat je bij deze culinaire hotspot allemaal kunt verwachten.

Van de dumplings en buns tot de vullingen, sauzen, soepen en de rest van het menu; bij Shanghai Bistro wordt alles dagelijks vers gemaakt. De gerechten zijn geïnspireerd op de onnavolgbare smaken van China, met een funky twist van chef-kok Francis Tavarez, die begeesterd is van de Chinese keuken. Vanaf de Van Woustraat is de chef te bewonderen in zijn keuken in de etalage van het restaurant waar hij de sterren van de hemel kookt. Dit is precies waar Streetfood in het verre Oosten voor staat.

Shanghai Bistro - Amsterdam

Best streetfood ever

Terwijl wij genoten van de heerlijke buns die gevuld waren met o.a. crispy pork belly en crispy gamba’s, vertelde chef Francis vol enthousiasme over de bereiding van het deeg en de smakelijke Hoisin saus. Na de buns werd de tafel in hoog tempo gevuld met het beste streetfood dat ik ooit gezien én geproefd heb. Huisgemaakte dumplings in ‘Xiao Long Bao’-stijl, een verrassende kom met Hot & Sour Soup en ‘Ginger & Sesame Glazed Crispy Chicken’.

Francis vervolgde zijn verhaal met dat hij voor de receptuur van de buikspek speciaal is afgereisd naar Singapore. Het duurde vervolgens drie maanden om de echte ‘Asian’ smaak te evenaren. De chef-kok die vol enthousiasme en passie praat over het vak, heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Als de smaak van een product uit zijn keuken niet voor de beloofde smaakexplosie zorgt, wordt deze opnieuw bereidt. Dát onderscheidt Shanghai Bistro van alle andere Chinese spots: het uitgangspunt is smaak.

Shanghai Bistro - Amsterdam

Funky & fashioned Chinese

Het industriële interieur aangevuld met Chinese clichés als Kung Fu Panda en streetart op de muur is een beleving op zich. Het gevoel dat je daadwerkelijk in een kleine, urban bistro middenin het centrum van Shanghai zit, komt op en top naar voren. Of je nu plaats neemt aan een tafeltje om uitgebreid te dineren of alleen komt voor een biertje en een bun; het kan allemaal terwijl je geniet van sfeervolle jazzy deuntjes.

Op een nazomerse avond neem je lekker plaats in de Hidden Garden (ja écht er is een ruime binnentuin!) voor een homemade ice tea, speciaal-biertje (TsingTao is favoriet!) of gastronomisch mixdrankje. Bij Shanghai Bistro krijg je geen overprized slobberwijn. De huiswijn is namelijk, zoals het hoort, echt het visitekaartje van Shanghai Bistro en over de rest van de wijnen hoef je je ook geen zorgen te maken.

Waar vind je Shanghai Bistro?

Je vindt Shanghai Bistro aan de Van Woustraat 110 in Amsterdam. Ze zijn open till late, ook de keuken. Lekker om voor je op stap gaat nog een goede bodem te leggen! Meer informatie vind je terug op de website!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About