Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Skinny omelet als ontbijt of lunch

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Afgelopen weekend heb ik weer een van mijn succesdesserts gemaakt; crème brulee. Voor dit dessert heb ik alleen de dooiers nodig, dus ik hield aardig wat eiwit over. Om dit stijf te kloppen en macarons van te maken, daar had ik geen tijd voor. Dus ik heb er een skinny omelet van gemaakt. Dit eiwitrijke gerechtje zit vol proteïnen, dus zeker voor alle fitboys en fitgirls een lekkere ontbijt-/lunchtip.

Weggooien is zonde. Althans wél als je er nog wat lekkers mee kunt maken. Ik ben gek op een goed gebakken omelet met kaas en spek, maar een skinny omelet als deze gaat er ook altijd wel in.

Hoeveel tijd kost het?

5 á 10 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

– 3 eiwitten
– olijfolie
– Peper en zout uit de molen
– paar blaadjes basilicum

En zo maak je het:

1. Klop de eiwitten met een garde luchtig. Verwarm vervolgens een koekenpan met een klein beetje olijfolie hierin. Als de olie goed warm is giet je de eiwitten in de pan.

2. Bak het skinny omelet een paar minuten. Als het omelet los laat van de bodem is deze gereed. Breng je eiwitrijke creatie op smaak met wat peper en zout uit de molen. Als finishing touch garneer je het skinny omelet met wat blaadjes basilicum.

Chefs Quarter   ▸ door op 12 april 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About