Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Slobberwijn en stuifcake? Absoluut niet!

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bij mijn vrienden en familie sta ik bekend om de zoete verrassingen uit mijn oven en m’n uitgesproken voorkeur voor kwalitatieve wijnen. Iedere sociale gelegenheid pak ik aan om te vieren en iets lekkers te presenteren: verjaardagen, Kerst, Pasen, een zomerse barbecue of een gezellige zondagmiddag. Ik ben ook iemand die graag de regie houdt op dit soort dagen, wat over het algemeen goed lukt als de boodschappen en voorbereidingen op tijd gedaan zijn. Vandaag wil ik even stilstaan bij mijn laatste sociale event waar ik iets voor kan organiseren, het duurt hopelijk nog lang, maar welke culinaire snacks wil ik geserveerd hebben bij mijn afscheid?

Een slobberwijn en droge ‘stuif’-cake bij mijn uitvaart? Absoluut niet. Als foodie in hart en nieren kan ik dat niet laten gebeuren. Ik bedoel, iemand die zovaak in de keuken staat en anderen blij maakt met eten, moet eigenlijk wel een afscheid hebben waar nog lang over gesproken wordt (Lees: “Die hapjes en wijn van Alex waren echt klasse, wat goed dat hij daar over na heeft gedacht!”).
Het is misschien een ‘zwaar’ onderwerp om over te praten, maar het is tegelijk iets waar ik nooit echt uitgebreid over nagedacht heb. En dat terwijl ik er een duidelijke mening over heb.

Het menu
Goed, kwaliteit dus, maar wat dan precies? Ik neig zelf naar een gebaksbuffet met natuurlijk mijn befaamde arretjescake, schattige chocoladecupcakes, heerlijke oreo-cheesecake en zomerse tarte tatin. Genoeg voor iedereen en wel van een goede bakker!

Er wordt daar als vanzelfsprekend wijn bij gedronken: bij voorkeur een kruidige Italiaanse rode wijn zoals de Barolo (hier ben ik zo gek op!). En om niet alleen rood te hebben staan, wil ik ook graag Chardonnay uit de Bourgogne. Eentje met een mooie en zachte afdronk.

Ik wil dit verder aangevuld hebben met een rijk gevulde borrelplank. Olijven, droge worsten (o.a. met noten en truffel), seranoham, diverse soorten kazen, paprika en komkommer. Het moet een culinair (afscheids-) feestje worden waar mensen nog lange tijd aan terug denken en misschien zelfs nog wat inspiratie uit plukken.

Wat kost dat?
Ideeën genoeg, nu even de haalbaarheid checken. Als ik vandaag de dag zou komen te overlijden, verwacht ik toch wel rond de 150 mensen (aangezien een derde al familie is). Een Barolo kost gemiddeld 30 euro per fles, dan kunnen we dus uitgaan van een kleine €1.250 alleen aan rode wijn. Dan komen daar de flessen wit nog bij met een totaal van €500. Het gebaksbuffet schat ik in op zo’n €750 en de gevulde borrelplank voor dit aantal mensen zal op €1.500 komen.

Alleen al €4.000 voor mijn persoonlijke menuwensen en dan komt het hele circus van kist en bloemen, tot kaarten en auto daar nog bij.

Als ik dit graag wil bij mijn uitvaart, moet ik daar dan zelf voor gaan sparen? Of is verzekeren voor mij beter? En welke uitvaartverzekering is het meest geschikt bij welke situatie? Op de website van Monuta staan alle antwoorden op deze vragen te vinden. Heb jij hier al over nagedacht, wat past het best bij jou?

Conclusie
Een paar flessen bocht of een kop filterkoffie is misschien goedkoper, maar dat kan ik mijn vrienden en familie echt niet aandoen. Ik wil ze graag nog één keer verrassen met iets wat ik zelf georganiseerd heb. Aan de hand van mijn wensen ben ik erachter gekomen dat ik best wel wat geld moet gaan sparen. Eigenlijk vind ik het ontzettend jammer dat ik bij dit laatste feestje zelf niet aanwezig kan zijn, want het moet wel té gek worden. Misschien tijdig een ‘pre-party’ organiseren?

Dit artikel is een samenwerking tussen Kookslaaf en Monuta, waarbij wij willen dat mensen bewust gaan nadenken over hun uitvaart(verzekering).

Chefs Quarter   ▸ door op 9 februari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About