Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Speltbeschuit met scrambled eggs en tomaat

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Alleen al bij het woord ‘spelt’ gaat iedere haar op mijn lichaam rechtop staan, trekken mijn tenen krom en krijg ik overal vlekken. Of ik allergisch ben? Niet voor spelt, maar wel voor de hype eromheen. Toen Bolletje mij onlangs de nieuwe smaakvariaties van hun geliefde beschuiten toestuurde, ‘Spelt’ en ‘Spelt, Haver, Rogge’, kun je begrijpen dat ik niet direct een vreugdedansje maken. Maar, ik ben dan ook de beroerdste niet om het te proeven én er wat van te maken.

De grootste uitdaging was dus voor mij om eens te kijken hoe ik het speltbeschuitje zo kan tunen, dat ook ik echt denk van ‘wow, dit wil ik vaker’. Het is mij gelukt lieve mensen, ik heb werkelijk waar een fan-tas-tisch speltontbijt weten te bedenken met deze beschuitjes. Overigens proefde ik het beschuitje ook naturel, zonder al mijn culinaire poespas, en het smaakte best oké. Voor herhaling vatbaar dus!

Wil jij je vriendin of vriend die volledig meegaat in de spelt-hype intens gelukkig maken op de vroege ochtend, maak dan dit ‘scrambled eggs met tomaat’-receptje! Overigens ook erg lekker op toast 😉

Hoeveel tijd kost het?
10 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):
– 4 speltbeschuitjes
– 4 eieren
– 4 eetlepels melk
– wat Italiaanse kruiden
– 1 tomaat
– wat boter

En zo maak je het:
1. Klop de eieren los met de melk. Denk erom, niet te lang klutsen! Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden naar smaak toe. Snij de tomaat in fijne blokjes en voeg deze ook aan het mengsel.

2. Verhit wat boter in een kleine koekenpan en als deze heet genoeg is, voeg je het eimengsel toe. Blijft continu roeren zodat het ei niet aan de pan blijft kleven.

3. Na een paar minuten is zijn je eieren lekker ‘scrambled’ en verdeel je deze over de beschuitjes. Lekker is om twee beschuitjes per persoon te doen. Cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op 11 augustus 2015
×
Home Food Drinks Places Inspiration About