Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

De Taart van de Eeuw gebakken door 100-jarigen

Chefs Quarter
Chefs Quarter
De Taart van de Eeuw gebakken door 100-jarigen

De honderdjarigen To, Jo en Gré onthullen de Taart van de Eeuw op feestelijke wijze, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Dr. Oetker in Nederland. To, Jo en Gré hielpen met bakken, versieren en uiteraard opeten. Via deze “baking of video” kan heel Nederland nog volop nagenieten van de lekkerste verjaardag in 100 jaar.

Taart van de Eeuw

Eetbare bloemen, slagroom en liefde

Dr. Oetker vroeg Nederlandse thuisbakkers naar hun watertand-wensen op gebaksgebied en het resultaat is op z’n zachtst gezegd smaakmakend. Maar liefst 5.000 vrouwen van alle leeftijden reageerden op taartvandeeeuw.nl en met bijna 25% gaan de meesten voor een basis van chocoladetaart. Qua feestkleur zien ze het liefst rood, als fruit verse aardbeien en het thema moet natuurlijk ‘verjaardag’ zijn.

De ene Nederlander is de andere niet, maar als het om taart gaat zijn we behoorlijk eensgezind. Chocoladetaart heeft de absolute voorkeur en qua kleur kiezen de ondervraagde baksters massaal voor rood. Uit het onderzoek van Dr. Oetker blijkt verder dat eetbare bloemen als topping een must zijn en uiteraard moet er ook slagroom op. Toch blijken er wel wat verschillen te zijn.

Zo gooien de Limburgse dames graag nog wat extra chocolade in de mix en zien de Groningse taartliefhebbers in het taartthema graag een flinke dosis liefde terug. Ook fruit is populair, met name aardbeien (46%) mogen op de taart niet ontbreken. Opvallend is dat dames boven de 50 meer dan gemiddeld dol zijn op vanille en dat jongeren tot 20 jaar nog gekker op chocolade zijn dan de andere leeftijdsgroepen. Bekijk hier een aantal van de resultaten.

Onderzoek: Welke taart is in Nederland populair?

Taart van de Eeuw

Taart van de Eeuw

Taart van de Eeuw

Taart van de Eeuw

Taart van de Eeuw

Beeld: Dr. Oetker

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About