Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Tagliatelle met kastanjechampignons, pancetta en pecorino

Vandaag een heerlijke herfstpasta bestaande uit zelfgemaakte tagliatelle met kastanjechampignons, pancetta en pecorino. Very Italian en echt super lekker!

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Vandaag een heerlijke herfstpasta bestaande uit zelfgemaakte tagliatelle met kastanjechampignons, pancetta en pecorino. Very Italian en echt super lekker! Ik heb dit recept gemaakt speciaal voor onze grote vrienden van Hardys Wines. Je kunt mijn recept dan ook binnenkort teruglezen in de mobiele app van Hardys.

En dat vind ik zelf wel heel tof! Naast mijn recept voor deze herfstige tagliatelle staat de gratis app van Hardys vol met lekkere recepten en wijntips. Absolute aanrader om te downloaden!

Hoeveel tijd kost het?

25 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 450gr tagliatelle (maak je natuurlijk zelf! )
– 1 bundel peterselie
– olijfolie
– 200gr rucola
– 100gr pijnboompitten
– 8 plakjes pancetta
– 2,5 eetlepels ricotta
– peper en zout
– 500gr kastanjechampignons
– 150gr oesterzwammen
– Pecorino

En zo maak je het:

1. Maak de paddestoelen schoon en snij de kastanjechampignons in vieren.

2. Zet een een droge koekenpan op het vuur en rooster hier de pijnboompitten in. Snij de pancetta in stukjes en bak knapperig in een hete koekenpan. Laat vervolgens uitlekken op een apart bordje met keukenpapier. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de champignons en oesterzwammen.

3. Doe een flinke scheut olijfolie samen met driekwart van de rucola en de peterselie in de blender. Breng op smaak met peper en zout.

4. Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng de tagliatelle met kastanjechampignons, pijnboompitten, pancetta en het rucolamengsel. Voeg er twee en halve eetlepel ricotta bij en roer goed door. Garneer de pasta met wat geraspte pecorino en de rest van de rucola.

Wijntip!

Erg lekker bij de tagliatelle is de Sailing Cabernet Shiraz van Hardys. Een soepele en fruitige rode wijn die goed uitkomt bij de smaak van deze herfstpasta. Je proeft in de Cabernet Shiraz ook tinten van blauwe bessen en een licht kruidige smaak.
wijntip - Tagliatelle met kastanjechampignons

Let op: Geen 18, geen alcohol.

Chefs Quarter   ▸ door op 21 november 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About