Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Tagliatelle met garnalen en prei

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Tagliatelle met garnalen en prei

Met pasta kun je bijna eindeloos variëren en experimenteren. Dat doe ik dan ook graag! Bij mijn zijn pasta’s niet vaak hetzelfde. Ik probeer er altijd weer nét even een andere twist aan te geven. Ik vind zelf pasta met vis erg lekker. Vandaag maak ik daarom tagliatelle met garnalen en prei. Ik verwerk de prei zelf graag door tot een smaakvolle pesto. Lees snel verder hoe je in een half uurtje dit gerecht op tafel zet!

Hoeveel tijd kost het?

30 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 400gr prei
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel olijfolie
– 180gr tagliatelle
– 200gr garnalen
– zwarte olijven
– 2 eetlepels room

En zo maak je het:

1. Maak de prei schoon en snij de groente in smalle ringen. Pel de knoflook en snij het teentje fijn. Smoor de prei en de knoflook in de hete olie in 8 minuten gaar. Maak de groente op smaak met peper.

2. Kook de pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking (of maak deze uiteraard zelf!). Voeg wat zout toe aan het water.

3. Roer de garnalen, de olijven en de room door de prei en breng dit aan de kook. Laat de garnalen in 4 minuten gaar worden. Laat de tagliatelle uitlekken en schep de saus er door.

Tip: Wat ik vaak doe is een soort pesto maken van de prei. Pureer na stap 1 de groente in een keukenmachine en voeg hier meer olie aan toe tot het een mooie dikte heeft.

De tagliatelle met garnalen en prei is erg lekker met een volle ronde Chardonnay. Cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About