Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Tagliatelle met kip, spruitjes en appels

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Om iedere dag iets gezonds en lekkers op tafel te toveren is een hele klus, vooral als je daarbij ook voldoende vitaminen binnen wilt krijgen. Met deze makkelijke maaltijd van Italiaanse tagliatelle, spruitjes en appels, kun je er helemaal tegenaan. Combineer het met een heerlijk kipfiletje en je hebt een volwaardige maaltijd. Want zeg nu zelf, we eten toch allemaal liefst snel, lekker en gezond?

In dit recept voor tagliatelle met kip en spruitjes gebruik ik appels van Marlene. Marlene is een merk appels uit de Italiaanse regio Alto Adige/Zuid-Tirol. Het staat symbool voor de hoge kwaliteit van het fruit uit deze streek. Marlene appels zijn te koop bij de gespecialiseerde groenteboer en erg lekker!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 300gr tagliatelle
– 450gr spruitjes
– 150ml water
– 4 Fuji-appels van Marlene
– een snufje zout
– 3 eetlepels mosterd
– 4 eetlepels olijfolie
– 4 kipfilets
– wat nootmuskaat naar smaak

En zo maak je het:

1. Haal van de spruitjes, de buitenste beschadigde blaadjes af en verwijder een klein stukje van de stengel. Snij de grote spruiten in 4-en, als je kleine spruitjes hebt, laat je ze heel.

2. Wok de spruitjes in de olijfolie, met het water en de mosterd, in een koekenpan. Na ongeveer 15 minuten op hoog vuur zijn de spruitjes klaar. Voeg indien nodig nog wat extra water toe, tot de spruitjes helemaal gaar zijn geworden.

3. Was de appels, maar schil ze niet. Snij de appels in dunne schijfjes en sliertjes (à la Julienne) en doe ze samen met de spruitjes in de koekenpan die inmiddels goed gaar zijn. Voeg naar smaak wat nootmuskaat toe.

4. Bereid de tagliatelle volgens de verpakking in ongeveer 8 á 10 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet daarna de pasta af en vermeng in de koekenpan met de spruitjes en appels. Indien gewenst kan je alles versieren met een paar reepjes verse appel voor een extra kleuraccent. Bak de kipfilets in een aparte koekenpan en serveer bij het pastagerecht.

Chefs Quarter   ▸ door op 5 maart 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About