Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Taqueria Lima West is nieuw in de Amsterdamse Foodhallen

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Taqueria Lima West is nieuw in de Amsterdamse Foodhallen

De Foodhallen in Amsterdam zijn rete populair in de hippe underground scene van de Amsterdamse foodies. Afgelopen week maakten acht bestaande eetgelegenheden plaats voor zes nieuwkomers. Onder deze newbies valt pizzeria Renato’s, het Oosterse Dim Sum en Taqueria Lima West. Hoogtijd voor mij om even te gaan buurten. Vandaag begin ik bij Taqueria Lima West, waar je terecht kunt voor bites uit de Mexicaanse en Peruaanse keuken.

Taqueria Lima West is een van de nieuwkomers in De Foodhallen, dé indoor foodmarket van Amsterdam. Met liefde voor de Mexicaanse keuken presenteren de chefs van Lima West de taco’s als een gerecht uit een sterrenrestaurant. Wel met een dikke knipoog naar het streetfood concept. De presentatie van de kraam is fantastisch met de kleurrijke sugar skull als echte eyecatcher. Maar ook aan de details is gedacht: planten met verse pepers op de counter, een antieke kassalade en stoere barkrukken met daarin de skull gegraveerd.

Tacos Al Pastor

Het pronkstuk van Lima West is wel de grote vleesspit. Als je ooit door de straten van een Mexicaanse stad bent gelopen, herken je deze verticaal opgestelde spitten met vlees ongetwijfeld. Het doet je misschien een beetje denken aan het vlees uit een shoarmazaak, maar dit is varkensvlees dat op totaal andere wijze wordt gemarineerd. Doen ze bij Lima West overigens allemaal zelf, wat resulteert in hoge kwaliteit van de smaak.

De Al Pastor neemt een prominente plek in zodat bezoekers, naast te worden aangetrokken door de geur, ook kunnen zien hoe er met grote messen vakkundig stukken vlees worden afgesneden.

Tacos all day and night

Na een bezoekje aan deze Taqueria wil je niets lievers dan all day and night nog maar taco’s eten. De inspirerende quote die aan de muur hangt beaamt dit volledig.

“If you had to choose between eating tacos every day or being skins for the rest of your life – would you choose hard or soft tacos?”

Naast mijn favoriete vulling ‘Grilled Pork Al Pastor’, heb je ook de keuze uit ‘Roasted Thinly Sliced Beef’, ‘Chipotle Braised Beef’ of ‘Corn Fried Chicken’. Allen verkrijgbaar op harde of zachte taco’s, die ook nog eens glutenvrij zijn.

Waar vind je Lima West?

In het midden van De Foodhallen in Amsterdam (Bellamyplein 51). Je kunt Lima West door de blauwe neonverlichting amper missen. Volg Lima West ook op Facebook voor de laatste updates.

Lima West

Lima West

Lima West

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About