Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Tastings, seminars en foodtrucks op het Gin Festival Amsterdam

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Levensgenieters (en/of zuipschuiten) opgelet: het grootste Gin Festival van Nederland vindt op zaterdag 21 mei plaats! Ben je net als mij ook zo gek op gin tonics? Dan is dit dus écht het food event wat je niet mag missen. Het Gin Festival vindt plaats bij Undercurrent op de NDSM-werf in Amsterdam. Zie ik jou ook daar?

Gin is helemaal terug

De afgelopen 15 jaar is heel Europa in de ban geraakt van deze Britse spirit, die oorspronkelijk uit Nederland komt. Honderden nieuwe gins en tonics zijn er bijgekomen en ruim 100 hiervan zijn aanwezig op het Gin Festival. Naast gin en tonic is er ook ruimte voor de voorvader van gin, namelijk onze eigen jenever. Maar ook voor vermout en negroni’s is er een plekje op het festival gereserveerd. En er is eten van een aantal heerlijke foodtrucks, maar ook zijn er seminars, tastings en een heus Gin Lab. Hier zal Dr. Gin samen met jou op zoek gaan naar de perfecte G&T.

In de stands kan de gin puur geproefd worden, wat bij de entreeprijs is inbegrepen. Elke bezoeker krijgt een proefglas en een speciale festivalgids, waar naast het programma ook elke gin omschreven staat op een hele pagina. Verder kun je genieten van verschillende craft beers, heerlijke koffie en geweldige foodtrucks.

Je zal je een echte gin-kenner kunnen noemen als je op het Gin Festival bent geweest!

Praktische info

Om te zorgen dat je makkelijk bij het festival kan komen, pendelt er de hele dag een Gin Boot tussen Amsterdam Centraal Station en Undercurrent (NDSM), deze is gratis voor alle bezoekers. De prijs voor het event is € 17,50 in de voorverkoop en € 22,50 aan de deur. Op de website van het festival boek je je tickets.

Chefs Quarter   ▸ door op 18 mei 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About