Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

The Fish Shack seafood bar in Den Haag

A fish a day, keeps the doctor away: het motto van de laagdrempelige visbar The Fish Shack in Den Haag. Ik ben bij dit restaurant geweest om te proeven!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
The Fish Shack seafood bar in Den Haag

In een gezellig druk ogend straatje middenin het bruisende Zeeheldenkwartier in Den Haag vind je de visbar The Fish Shack. De Shack is geïnspireerd door de seafood cultuur die je vindt aan de kusten van Maine, Cape Cod, Kaapstad en Zuid-Europa. Het concept is breed doorgetrokken, van het gevarieerde aanbod van verse vis, schelp- en schaaldieren tot aan de zorgvuldig geselecteerde wijnen. Het plaatje klopt volledig.

De inrichting van de Shack (voor de leek: shack betekent hut of ‘cabin’) wordt gekenmerkt door veel industriële elementen zoals robuuste lampen en de combinatie van houten tafels met stalen frames. Ik hou hier heel erg van, ook hoe de details zijn afgewerkt en de muurschildering met het logo van de seafood bar. Met krijt wordt er op een grote muur de ‘Catch of the Day’ bijgehouden, wat zorgt voor een dynamische menukaart.

The Fish Shack Den Haag

Creatief met vis

Over die menukaart gesproken, tijd om te proeven! Ik startte het diner met een tonijntartaar op een bedje van guacamole, sla en een crunchy laagje. De smaak is echt een beleving op zich: de tonijn gaat onwijs goed met de guacamole. Ik dronk hierbij een wijn uit Zuid-Afrika, Walvisch Kaapse Wit, die een boterige smaak had met lichte tonen van karamel en ananas.

Als hoofdgerecht koos ik de ravioli met krab en pesto. De heerlijke pasta met verse vulling is nu al mijn favoriet, al prikte ik stiekem een vorkje mee van de mosselen van mijn tafelgenoot en die smaakten ook voortreffelijk! Bij mijn ravioli dronk ik licht kruidige, fruitige, rode wijn uit Spanje, de Tempranillo.

Eigenlijk ploften we al bijna uit elkaar van al dat lekkers, maar voor een dessert valt altijd nog ruimte te maken. Het dessert bestond uit een brownie met aardbeien, banaan met karamel en een bolletje ijs, die met de nodige creativiteit op het bord gepresenteerd werd. Love it!

The Fish Shack Den Haag

Typische shackgerechten

The Fish Shack is een hotspot in Den Haag waar je terecht kunt voor een gezellige borrel met typische shackgerechten, zoals de Mediterraans gefrituurde vis pescado frito, de crusty crab burger of een selectie van de kakelverse oesters. Of je stapt net als mij binnen voor een diner bestaande uit dagverse vis. In de zomer is het ook prima vertoeven op het buitenterras. En die wijnkaart; te gek, alleen hiervoor moet je even langsgaan!

Waar vind je The Fish Shack?

The Fish Shack is gevestigd aan de Tasmanstraat 129 in Den Haag. De seafood bar is geopend van dinsdag t/m zondag. Meer info vind je terug op hun website.

The Fish Shack Den Haag

Beeld: Sharman Images

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About